Στην Κάρπαθο ο Δρ. Βασίλης Ψυχογυιός. Ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Στην Κάρπαθο ο Δρ. Βασίλης Ψυχογυιός. Ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

 

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα

O Ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Δρ Βασίλης Ψυχογυιός, βρίσκεται στην Κάρπαθο για ολιγοήμερες διακοπές. Μαζί του ο μικροβιολόγος Δρ. Γιώργος Αναστόπουλος και η πνευμονολόγος Δρ Γαρυφαλιά Βλάχου. Ο κ. Ψυχογυιός έχει ξαναβρεθεί, το καλοκαίρι του 2020, σε περιοδεία με τον Π.Ι.Σ.  στα Δωδεκάνησα, όμως στην Κάρπαθο είναι το πρώτο του ταξίδι.

Με αφορμή και την χθεσινή επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος» ζητήσαμε καταρχήν να μας πει τις εντυπώσεις του από το νησί. Με δεδομένο μάλιστα ότι διατηρεί ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με τον οδοντίατρο και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Σπανό, είναι βέβαιο ότι έχει πολύ καλές πληροφορίες και θα το έχει οργώσει από το Βορρά μέχρι το Νότο!

Πράγματι επισκέφθηκν και περπάτησαν στην Όλυμπο, έκαναν μπάνιο στον Λευκό, στα Άπελλα και στον Διακόφτη. Βρέθηκαν στο Φοινίκι ενώ το ξενοδοχείο που επέλεξαν για τη διαμονή τους βρίσκεται στη περιοχή της πρωτεύουσας, στα Πηγάδια.

Ο Δρ Ψυχογυιός δηλώνει μαγεμένος από την φυσική ομορφιά της Καρπάθου! Όπως ανέφερε κατά λέξη «Η Κάρπαθος είναι ένα πανέμορφο νησί, έχει ωραία ξενοδοχεία και το πιο ουσιαστικό, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, έχει υπέροχους ανθρώπους! Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς, που παλεύουν στην ακριτική περιοχή της χώρας μας με τέτοια αξιοσύνη κι αποτελεσματικότητα».

Με τη διπλή ιδιότητα του, ως γιατρός και Ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 21 Ιουλίου και το Νοσοκομείο της Καρπάθου. Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα «πρόκειται για ένα αληθινό διαμάντι με τρομερές δυνατότητες».

Ωστόσο ο Δρ Ψυχογυιός επισήμανε τρία σημεία. Τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να ξεπεραστούν, για να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη απόδοση από το Νοσοκομείο.

Ανέφερε καταρχήν το θέμα της έλλειψης Αξονικού Τομογράφου και όπως μας είπε, «δεν είναι δυνατόν να λείπει αυτό το εργαλείο από ένα σύγχρονο και τόσο λειτουργικό νοσοκομείο. Με τον αξονικό, στην κυριολεξία, θα λυθούν τα χέρια των γιατρών και δεν θα χρειάζεται να στέλνουν τους ασθενείς στην Κρήτη ή τη Ρόδο».

Δεύτερο, καυτό σημείο, η απουσία μιας τράπεζας Αίματος, «δεν είναι δυνατόν το νησί με τόσο ενεργό Σύλλογο Αιμοδοτών, έμαθα ότι περίπου 750 φιάλες αίμα μαζεύει κάθε χρόνο η Κάρπαθος! Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πως θα γίνει μια επέμβαση; Κι αν υπάρξει ανάγκη από αίμα;»

Τρίτο και τελευταίο θέμα, που μας ανέφερε ο Δρ Ψυχογυιός, το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού. «το προσωπικό κάτι το οποίο δεν πρέπει να το λησμονούμε,  αν επιθυμούμε το καλύτερο αποτέλεσμα στα θέματα της υγείας».

Ειδικά για το προσωπικό που στελεχώνει το Νοσοκομείο της Καρπάθου, ο Δρ. Ψυχογυιός μας είπε πολλά καλά λόγια και μάλιστα ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων έχουν καταγωγή από την Πελοπόννησο!

Δρ Βασίλειος Ψυχογυιός πηγή www.astrosnews.gr

Τέλος, στο θέμα του Νοσοκομείου, ανέφερε και την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι εμβολιασμοί.

«Το νησί πιάνει από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, με το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται πλήρως, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες». Για τον Δρ. Ψυχογυιό το διαβατήριο του τουρισμού ενός τόπο δεν είναι παρά τα λυμένα θέματα που αφορούν την υγεία και υπερτόνισε ότι:  

«Αν κάτι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το θέμα της υγείας είναι σήμερα πρωτεύον σε όσους ξεκινούν ένα ταξίδι διακοπών. Ένα νησί με Νοσοκομείο, όπως η Κάρπαθος, αλλά και εμβολιασμένους τους μόνιμους κατοίκους, αποτελεί σήμερα τον μονόδρομο για κάθε υποψήφιο επισκέπτη».

Τον ρωτήσαμε αν θα ήθελε να ξανα-έρθει στην Κάρπαθο και κείνος, δίχως δεύτερη σκέψη, απάντησε καταφατικά. Όχι μόνο για να δει όλα εκείνα που δεν πρόλαβε σε αυτό το ταξίδι, αλλά για να ξαναζήσει και να χαρεί τις εμπειρίες που ήδη κέρδισε από το πέρασμα του στην Κάρπαθο.