"Οι Κασιώτες Καπεταναίοι", του Μηνά Βιντιάδη, θα είναι σήμερα στην Κάρπαθο!

"Οι Κασιώτες Καπεταναίοι", του Μηνά Βιντιάδη, θα είναι σήμερα στην Κάρπαθο!

Με το θεατρικό έργο που καταχειροκροτήθηκε στην Ηρωική Κάσο και αναδεικνύει τη μεγάλη προσφορά των καπεταναίων του νησιού στην Επανάσταση του ’21 ανοίγει ο Δήμος Καρπάθου της καλοκαιρινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Καρπάθου, στις 21.00 ανεβαίνει η θεατρική παράσταση “ΚΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ – Οι Μεγάλοι Άγνωστοι Ήρωες του ’21”

 

 

Όπως έγραψε ο δημιουργός του, Μηνάς Βιντιάδης, στο Ποντίκι:

“Ο Μάρκος Μαλλιαράκης, ο Θόδωρος Κανταρτζής, ο Νικόλαος Γιούλιος ή Μπουρέκας, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και οι άλλοι ήρωες της Κάσου «ζωντανεύουν» επί σκηνής μεθαύριο Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στην αυλή του Γυμνασίου – Λυκείου του νησιού.

Για να γράψω το έργο αυτό προηγήθηκε πολύχρονη έρευνα στα αρχεία του Ν. Μαυρή και είμαι τυχερός που το σκηνοθετεί η Βάνα Πεφάνη.

Τα πρόσωπα, οι λαμπρές νίκες, το πάθος για την ελευθερία, η καταστροφή, η αδικία, η ανάγκη για δικαίωση σ’ ένα έργο με τίτλο «Κασιώτες Καπεταναίοι – Οι μεγάλοι Άγνωστοι του ‘21»…

Πρωταγωνιστούν δυο γνωστοί ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Χρήστος Σαπουντζής και ο Δημήτρης Μαζιώτης, και τρεις Κασιώτες που ανέδειξαν το ταλέντο τους μέσα από το Θεατρικό Εργαστήρι Κάσου Γ. Μαρίνος: Η Νικολέτα Σοφίλα στον ρόλο της Γυναίκας της Κάσου, ο Ηλίας Μαστροπαύλος, ο Γιώργης Ξυδιάρης και οι μουσικοί Νεκτάριος Σταματάκης και Φανούρης Καραγκιουλμές.

Οι άλλοι συντελεστές είναι στα σκηνικά η Ευαγγελία Ασπρά και στις μακέτες η Ποθητή Καμπούρη και η Ευαγγελία Παραλή. Η είσοδος, φυσικά, ελεύθερη και φροντίζουμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας…

Σύνθημά μας το «Δώσαμε τόσο πολλά, για να πάρουμε τόσο λίγα», γιατί έφτασε η στιγμή να διεκδικήσουμε περισσότερες σελίδες στην ιστορία και στα σχολικά βιβλία, αλλά και περισσότερη προσοχή της «κεντρικής διοίκησης» στο αύριο του νησιού μας!”