Ο Κασιώτης βιρτουόζος του βιολιού, Μιχάλης Καταχανάς, σε μια σόλο συναυλία στην Κάσο!

Ο Κασιώτης βιρτουόζος του βιολιού, Μιχάλης Καταχανάς, σε μια σόλο συναυλία στην Κάσο!

Την Κυριακή 10/7, στις 20.00, οι Κασιώτες καθώς κι όσοι βρίσκονται στην Κάσο θα έχουν την τύχη να απολαύσουν μια σόλο βιόλα συναυλία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη <<Νικόλαος Γ. Μαυρής>> στο Φρύ Κάσου, από τον σπουδαίο καλλιτέχνη Μιχάλη Καταχανά.

Όπως αναφέρει ο κ. Καταχανάς σε ανάρτηση του,  η συναυλία γίνεται στα πλαίσια των σεμιναρίων του Θερινού Μαρξιστικού Σχολείου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο νησί της ΚΑΣΟΥ από το Institute For The Radical Imagination και διοργανωτή τον επίσης Κασιωτη κύριο Peter Bratsis.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νησιού!!

 

Ο Μιχάλης Καταχανάς γεννηθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία οκτώ ετών με τον Κώστα Καβάκο. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απ΄ όπου αποφοίτησε το 2006, υπό την επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη (Επικεφαλή του Τμήματος Jazz). Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστώνη των Η.Π.Α, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς καθηγητές, μεταξύ άλλων τον Charlie Banakos και Ran Blake. Στις αρχές του 2012 σχηματίζει το Michalis Katachanas Quartet και δίνει συναυλίες σε πολλές μουσικές σκηνές (Afrikana, Κεραμείο, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων κ.α.), φεστιβάλ (2ο Jazz Φεστιβάλ Σύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Πανόραμα Ελληνικής Jazz στην Στέγη, Λιπάσματα 2017, Φεστιβάλ στη θάλασσα κ.α.) και ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση (Τρίτο Πρόγραμμα, Ε.Ρ.Τ., Στο Κόκκινο κ.α.). Ως Jazz βιολίστας,συνθέτης και αυτοσχεδιαστής έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, (Νίκο Ξυδάκη, Μίμη Πλέσσα, Κατερίνα Φωτεινάκη, κ.α) και ξένους μουσικούς (Jackie Leven, Antony Coleman, Joe Tornabene κ.α.) με συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Μαρόκο, Τουρκία). Συνθέτει και παίζει μουσική για θεατρικές παραστάσεις (Όρνιθες, Πόλεμος Τοπίων, Ένα Καρφί στον Τοίχο, Τρισεύγενη). Έχει στο ενεργητικό του δύο προσωπικούς δίσκους: Μurderess (κυκλοφόρησε το 2014) και Το Τρίτο Χρέος (ηχογραφήθηκε το 2017) και πολυάριθμες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2014 είναι διδάσκων στο Τμήμα Jazz του Ωδείου Αθηνών.