Κάσος: Υποδοχή με μαντινάδες της ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ!

Κάσος: Υποδοχή με μαντινάδες της ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ!

Οι γιατροί με τα φουσκωτά έχουν αφήσει την Σίκινο (1ος σταθμός) και έφτασαν στην Κάσο… Στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου, πρώτος σταθμός του “Διάπλου 2022” της “Σύμπλευσης” στα Δωδεκάνησα…

Ας δούμε πως περιγράφουν οι εθελοντές την εμπειρία τους στην πανέμορφη και ιστορική Κάσο…

“Φτάνοντας την Παρασκευή 6 Μαΐου  στην Κάσο, μετά από 6 χρόνια, η υποδοχή μας εντυπωσίασε!

Οι κάτοικοι είχαν ετοιμάσει μαντινάδα για την +πλευση και αφού χορέψαμε, ξεφορτώσαμε τις βάρκες υπό το άκουσμα παραδοσιακών βιολιών.

Αφού στήθηκε ο εξοπλισμός στους χώρους που θα λειτουργούσαν τα ιατρεία της +πλευσης την επόμενη ημέρα, κατευθυνθήκαμε στο Αρβανιτοχώρι Κάσου για τα εγκαίνια του νέου πολυγηπέδου. Η +πλευση, με την ευγενική χορηγία της Stoiximan, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ «Μικροί Ήρωες», κατασκεύασε ένα νέο πολυγήπεδο για τα παιδιά του νησιού.

Στα εγκαίνια, αφού έγινε ο αγιασμός, απηύθυναν χαιρετισμό ευχαριστώντας τη σύμπλευση, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και ο Vice President της Stoiximan κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος.

Στη συνέχεια, η παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης, κα Μαρία Πρεβολαράκη έμαθε στα παιδιά τα μυστικά της πάλης! Το βράδυ, οι εθελοντές της +πλευσης απόλαυσαν το δείπνο που τους προσέφερε ο Δήμος Κάσου, με τη συνοδεία βιολιών και παραδοσιακών μουσικών.

Το επόμενο πρωί, πρώτη όπως πάντα ξεκίνησε η ομάδα της λήψης δειγμάτων αίματος για ανάλυση, τα οποία αποστέλλονται για ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Το μικροβιολογικό εξυπηρέτησε 61 άτομα ώστε να γίνουν ισάριθμα γενικά πακέτα εξετάσεων και πραγματοποιήθηκαν επιπλέον οι παρακάτω βιοχημικές εξετάσεις:

PSA, TSH, FT4, T3, Β12  Φιλικό Οξύ

Τα ιατρεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους λίγο αργότερα το πρωί και συνεχίστηκαν ως το απόγευμα, προσφέροντας συνολικά 433 εξετάσεις σε 191 άτομα, ως εξής:

20 Αγγειοχειρουργική, 36 Ακτινολογία – Υπέρηχοι, 6 Γενική χειρουργική, 10 Γυναικολογία, 45 Δερματολογία, 14 Διατροφολογία, 41 Καρδιολογία, 26 Οδοντιατρική, 1 Γαστρεντερολογία, 48 Ορθοπεδική, 10 Νευροχειρουργική, 60 Οφθαλμoλογία, 32 Παθολογία, 6 Παιδιατρική, 2 Ψυχολογία, 42 ΩΡΛ, 8 Φυσιοθεραπεία, 3 Ψυχολογία

Πραγματοποιήθηκαν 10 τεστ ΠΑΠ, ενώ το οδοντιατρικό ιατρείο προχώρησε σε 23 παρεμβάσεις και 17 οδοντιατρικούς, ορθοδοντικούς και στοματικούς ελέγχους,  Ακόμα, συλλέξαμε δείγματα για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Παράλληλα, παραδώσαμε το ανακαινισμένο γήπεδο στο Γυμνάσιο/Λύκειο Φρυ, αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παιχνίδια στα παιδιά όλων των σχολείων και βαθμίδων της Κάσου.

Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε και τις πολιτιστικές και ενημερωτικές μας δράσεις. Δενδροφύτευση με τη We4all, εικαστικό εργαστήρι STEAM, ομιλίες για τη γονιμότητα και για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων και γονιών και Καραγκιόζης ενθουσίασαν όσους συμμετείχαν!

Αφού ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις δράσεις μας στην Κάσο, το πρωί της 8ης Μαΐου αναχωρήσαμε για την Τήλο!

Πηγη www.naxospress.gr