Στο καταφύγιο του Τάκη με τα 400 αδέσποτα στην Ιεράπετρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο καταφύγιο του Τάκη με τα 400 αδέσποτα στην Ιεράπετρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί αλλά όπως μαθαίνουμε στο Ράδιο Λασίθι  ο πρώην πρωθυπουργός την είχε υποσχεθεί, έγινε και στο καταφύγιο του Τάκη Προεστάκη, Takis Shelter, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει φιλοξενήσει και περιθάλψει εκατοντάδες αδέσποτα από την γύρω περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για περίπου ένα τέταρτο ξεναγήθηκε στο καταφύγιο «Takis Shelter», το οποίο φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα, και ενημερώθηκε για τον σκοπό και τη λειτουργία του από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Τάκη Προεστάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Τάκη Προεστάκη για το έργο του, ενώ αυτός από την πλευρά του σημείωσε πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία και τη φροντίδα ζώων ήταν πολύ καλές για το έργο του καταφυγίου και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός με αναρτηση στη σελίδα του αναφέρει:

“Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τάκη Προεστάκη για όσα κάνει για τα αδέσποτα ζώα. Και χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και να δω από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο ζώων «Takis Shelter».
Θέλω να δεσμευτώ ότι η προστασία των ζώων θα είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών μας”.

«Μας λύσατε τα χέρια», ήταν κάποια λόγια του Τάκη Προεστάκη ο οποίος ανέφερε επίσης πως με η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για πρώτη φορά επιτρέπει σε τέτοιου είδους καταφύγια να λειτουργούν με φυσιολογικές συνθήκες και σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας κάτι που διευκολύνει πολύ το έργου τους.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο κ. Προεστάκης την επίσκεψη αυτή την είχε υποσχεθεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ίδιο πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στην σελίδα του στο Facebook στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε παρατηρήσεις στον πρωθυπουργό. Την αμέσως επόμενη μέρα ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε ο ίδιος τον Τάκη Προεστάκη στο τηλέφωνο, τον ευχαρίστησε για τις συμβουλές και το έργο που προσφέρει, και του υποσχέθηκε πως με την πρώτη ευκαιρία θα τον επισκεφτεί και ο ίδιος από κοντά, όπως και έκανε σήμερα.

Το «Takis Shelter» είναι ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη διάσωση και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, το προσωπικό και εθελοντές περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα, τα στειρώνουν, τα φροντίζουν και τα διαθέτουν για υιοθεσία, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.

31.5.2023
Καρπαθιακά Νέα