Ι. Φ. ΣΑΚΕΛΛΙΑΔΗΣ: Ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο τομέας καθαριότητας ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ι. Φ. ΣΑΚΕΛΛΙΑΔΗΣ: Ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο τομέας καθαριότητας ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

Ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, κ. Ιωάννης Φωκά Σακελλιάδης για ακόμη μια φορά αναλαμβάνει την ευθύνη και μας ενημερώνει για τη δύσκολη κατάσταση του τομέα της ευθύνης του.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί και μαζεύει σκουπίδια ένα μόνο από τα παλαιά απορριμματοφόρα του δήμου Καρπάθου ενώ τα άλλα 3 είναι καθηλωμένα από βλάβες! Ενώ από τα νέα ένα απορριμματοφόρο ήδη ξεκίνησε τα δρομολόγια με πινακίδες ΔΟΚ (σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα είναι ασφαλισμένο ωστόσο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να απαντήσουμε στο εάν επιτρέπετε με αυτές τις πινακίδες να πραγματοποιεί δρομολόγια).

Ο κ. Σακελλιάδης περιγράφει με ζοφερά χρώματα την κατάσταση και ζητά από τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα γενναίες αποφάσεις.

Ο κ. Σακελλιάδης αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα:

Ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, ήδη υπάρχει από τις αρχές του τρέχοντος έτους σοβαρό πρόβλημα με την πλήρωση των θέσεων εργασίας με ειδικότητα οδηγοί οι οποίες όμως έμειναν κενές αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρων από κανέναν να καταλάβει την θέση με σύμβαση οκταμηνης διάρκειας. Δεν έφτανε όμως αυτό αλλά και οι ήδη υπάρχοντες οδηγοί, 5 στο σύνολο από τους 8, απαλάχτηκαν από τα καθήκοντα τους για λόγους υγείας με άγνωστη ακόμη την ημερομηνία επιστροφής τους. Άρα μας μένουν 3 οδηγοί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι βλάβες του ήδη υπάρχοντος μηχανολογικά εξοπλισμού με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων και όχι μόνο.

Ελλείψεις που ήδη φαίνονται, αφού δεν μπορούν να αυξηθούν τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων μας με συνέπεια να υπάρχει υπέρμετρη καταπόνηση του υπάρχοντος παλαιού εξοπλισμού. Με συνέπεια κάποιες φορές την άμεση καθήλωση του. Βλέπε απορριμματοφόρα οχήματα, μηχανήματα κλπ

Επομένως η δημοτική αρχή αλλά και η δημοτική Επιτροπή θα κληθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα να πάρει σοβαρές αποφάσεις προκειμένου να σωθεί το στοίχημα της ομαλής αποκομιδής των απορριμμάτων του νησιού.

Είτε μέσω αποφάσεων σε συλλογικό επίπεδο (Δημοτική Επιτροπή – Δημοτικό Συμβούλιο) Είτε σε ατομικό επίπεδο: Απόφαση Δημάρχου.

Ας ελπίζουμε ότι όταν θα έρθει αυτή η ώρα, δεν θα επικρατήσει πάλι η μακρόσυρτη θεωρία! Αλλά θα βρει τους πάντες έτοιμους ώστε να παρθούν οι πρέπουσες και οι σωστές αποφάσεις για το καλό του νησιού αλλά και των δημοτών της Καρπάθου.

Αυτή η ώρα είναι μπροστά μας…..ήρθε!!!

15.4.2024

Καρπαθιακά Νέα