Κάτω στο γιαλό Καρπάθου από τους μαθητές του ΚΕΠΕΜ

Κάτω στο γιαλό Καρπάθου από τους μαθητές του ΚΕΠΕΜ

Τα παιδικά – εφηβικά τμήματα του Ωδείου “Σίμων Καράς” τραγουδούν στον Λόφο των Ταξιαρχών στην Καισαριανή, μετά από μία απομόνωση 3 μηνών λόγω του κορωνοϊού, ένα καρπάθικο τραγούδι.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά 3 μήνες διαδικτυακών μαθημάτων και η τελευταία της χρονιάς!

Η ηχογράφηση έγινε στις 28 Ιουνίου 2020 με την επιμέλεια των καθηγητών του Ωδείου: – Σωτήρης Γάλλος – π. Ίγκορ Ζιρόγιεβιτς – Δημήτρης Μαλακασιώτης – Δημήτρης Μαντζούρης – Ελένη Μπούμπα – Γεώργιος Τοκατλίδης Παίζουν: Στρατής Ψαραδέλλης – λύρα Στέλιος Κατσιάνης – λαούτα.

Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά) ιδρύθηκε το 2009 από τη σύζυγο του Σίμωνα Καρά, Αγγελική Καρά.

Στόχος του Κέντρου από την ίδρυσή του είναι η αξιοποίηση του σημαντικότατου αρχείου που άφησαν ως καρπό του έργου τους ο Σίμων και η Αγγελική Καρά, καθώς και η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας που προωθεί την έρευνα, την προβολή και τη διδασκαλία της ελληνικής μουσικής, των παραδοσιακών οργάνων, του ελληνικού χορού και εν γένει του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τη βιωματική συμμετοχή σε αυτόν.