Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: "Κίνδυνος να μη λειτουργήσει η πύλη Σένγκεν των αεροδρομίων Καρπάθου και Χίου"

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: "Κίνδυνος να μη λειτουργήσει η πύλη Σένγκεν των αεροδρομίων Καρπάθου και Χίου"

 

Η Ερώτηση που συνυπέγραψαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους αερολιμένες Χίου και Καρπάθου και τα νησιωτικά λιμάνια Πέτρας Λέσβου, Καρλοβάσου Σάμου,Αγίας Μαρίνας Λέρου και Καλύμνου. Προκειμένου τα αεροδρόμια και λιμάνια αυτά να λειτουργήσουν ως πύλες Σένγκεν κατά την τουριστική περίοδο απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η έκδοση είχε ολοκληρωθεί στις αρχές Μάϊου, όμως φέτος, οδεύοντας πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαιτούμενη ΚΥΑ. Συνέπεια αυτής της σοβαρής ολιγωρίας της κυβέρνησης ΝΔ είναι να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή υποδοχή επισκεπτών στα παραπάνω νησιά, αλλά και ευρύτερα να δημιουργείται ανασφάλεια στο σύνολο της νησιωτικής τουριστικής οικονομίας.

Δεδομένων των γνωστών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νησιά ως τουριστικοί προορισμοί και αυτή τη χρονιά και της ελλιπούς κυβερνητικής στήριξης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς για τις αιτίες αυτής της καθυστέρησης και για τις συνέπειές της στις νησιωτικές τουριστικές οικονομίες.