Κάρπαθος. Η στήριξη στο σκάκι έρχεται από την Περιφέρεια

Κάρπαθος. Η στήριξη στο σκάκι έρχεται από την Περιφέρεια

Βρέθηκε τρόπος να στηριχθεί η σημαντική προσπάθεια  του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου.  Το Karpathos summer chess camp 2021 θα πραγματοποιηθεί από  29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου χάρις στην ευγενική χορηγία της Περιφέρειας.

Στο δελτίο τύπου του ενεργότατου Σκακιστικού ομίλου της Καρπάθου διαβάζουμε:

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που υποστηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό της Καρπάθου!

Η Περιφέρεια μας, υποστηρίζει το σκακιστικό φεστιβάλ, μέρος του οποίου θα είναι και το Karpathos summer chess camp που έχουμε ανακοινώσει, με το ποσό των 5.000€. Η υποστήριξη των φορέων είναι σημαντική για την ανάκαμψη του αθλητισμού και της λειτουργίας των σωματείων μετά την περίοδο της καραντίνας, για αυτό η υποστήριξη της Περιφέρειας είναι τόσο κρίσιμη για έναν μικρό -αλλά με μεγάλες ήδη επιτυχίες- αθλητικό σωματείο όπως τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου. Από την πρώτη στιγμή βρήκαμε θετική ανταπόκριση και ενθουσιασμό στο αίτημα μας καθώς η Περιφέρεια πιστεύει στα οφέλη του σκακιού, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ολοένα και περισσότερων χωρών. Άλλωστε, πριν λίγα χρόνια η Περιφέρεια μας είχε κάνει παρόμοια χορηγία και στον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου, όπως θα κάνει και για τις παγκόσμιας κλίμακας, σκακιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα το νομού μας τον ερχόμενο Οκτώβριο!

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ.Γεώργιο Χατζημάρκου, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ.Ευσταθίου Χρήστο, και τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κ.Νικολή Νικόλαο που από την πρώτη στιγμή, βλέποντας τις επιτυχίες του ομίλου μας και το σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο επιτεύχθηκαν, μας διαβεβαίωσαν ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό και προχώρησαν στην συνέχεια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο και το Επαρχείο, όμως, ιδιαίτερες, ευχαριστίες απευθύνουμε στους εκλεκτούς συντοπίτες μας κ.Σισαμή Κωνσταντίνο και κ.Μηνατσή Γεώργιο που γνωρίζοντας το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το σκάκι και όντας εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, μας ενθάρρυναν στην πραγματοποίηση του αιτήματός μας.

Προκειμένου να μπορέσουμε να απορροφήσουμε την συγκεκριμένη χορηγία για το σκακιστικό φεστιβάλ μας, σας ενημερώνουμε ότι και το chess camp μεταφέρεται στις 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, όπου και θα χαρούμε να σας δούμε!