Κινητοποίηση στο λιμάνι της Η. Ν. Κάσου για το ακτοπλοϊκό

Κινητοποίηση στο λιμάνι της Η. Ν. Κάσου για το ακτοπλοϊκό

                                                                                                                                                                           

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού και την κινητοποίηση που έγινε, πραγματοποιήθηκε το βράδι της Τετάρτης η διαμαρτυρία κάτοικων του νησιού προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που μέρες τώρα ταλανίζει το νησί.

Στη συμβολική παρουσία του κόσμου στον καταπέλτη του πλοίου της Μπλου Σταρ «Πάτμος» μίλησε ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος που ανάγνωσε την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη , καθώς επίσης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου  , Νικολέττα-Δήμητρα Σοφίλα που διάβασε το σχετικό ψήφισμα. Στη διαδήλωση αυτή επικράτησαν συνθήματά όπως «Η Κάσος απαιτεί καλή συγκοινωνία με πλοία αξιόπλοα Β’ κατηγορίας» κ.α.

Στην διαμαρτυρία αυτή συμμετείχαν εκτός του Δήμου μέλη συλλόγων, φορέων του νησιού και απλοί κάτοικοι.

Οι πιέσεις προς τα πάνω θα κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με την δημοσιοποίηση του προβλήματος εκτός από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Δωδεκανήσου και σ ’αυτά του Κέντρου, καθώς επίσης και με την παρουσία κλιμάκιου του Δήμου στο Υπουργείο στον Πειραιά.

Επίσης επιδιώκεται η συνεργασία με τα γειτονικά νησιά την Κάρπαθο και την Χάλκη για την  από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος

φωτογραφία Σύλλογος Εν Ελλάδι Κασίων (Facebook)

27.10.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπαθιακά Νέα