ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: "Η παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τον Έβρο, εξυπηρετούν μόνο ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια και όχι τη διάσωση ζωών"

ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: "Η παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τον Έβρο, εξυπηρετούν μόνο ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια και όχι τη διάσωση ζωών"

 

Το νέο ναυάγιο νότια της Ρόδου με δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούμενους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το Αιγαίο μετατρέπεται σε υγρό «τάφο» κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πόσοι ακόμα ξεριζωμένοι θα πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου, πόσα ναυάγια πρέπει να γίνουν μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία δραστικά μέτρα για να σταματήσουν τα ταξίδια του τρόμου;

Η πολιτική της καταστολής στα σύνορα, οι υπερδομές-φυλακές στα νησιά, οι πελώριοι φτάκτες στον Έβρο και οι προβλέψεις του νέου Συμφώνου για επίσπευση απελάσεων, οδηγούν τους πρόσφυγες στα νύχια των κυκλωμάτων διακίνησης και σε νέα πιο μακρινά και επικίνδυνα ταξίδια, όπως αυτό από την Τουρκία στην Ιταλία.

Τα καθημερινά ναυάγια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο αποδεικνύουν ότι η παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τον Έβρο, εξυπηρετούν μόνο ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια και όχι τη διάσωση ζωών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν, στηρίζουν και υλοποιούν την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, τον Κανονισμό του Δουβλίνου, το απαράδεκτο κατασκεύασμα της “ασφαλούς τρίτης χώρας” και την κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.

Η κατάργηση όλων αυτών των συμφωνιών και των αποφάσεων, η δημιουργία Επιτροπών Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδεύουν απευθείας από εκεί για τις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, χωρίς τα θανατηφόρα ταξίδια και τους εκβιασμούς των διακινητών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

11.8.2022

Δελτίο τύπου