ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Καρπάθου στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμεναρχείου Καρπάθου στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος»

 

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου, ζήτημα που είχε αναδείξει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε τονίσει ότι από τις 41 οργανικές θέσεις στο Λιμεναρχείο Καρπάθου έχουν καλυφθεί μόνο οι 17, γεγονός που αποδεικνύει τον υψηλό δείκτη υποστελέχωσης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα αναγνωρίζει το πρόβλημα υποστελέχωσης και επισημαίνει ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω στελέχωσης του Λιμεναρχείου Καρπάθου, κατά τη διαδικασία των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρεται και σε ένα άλλο ζήτημα που είχε αναδείξει ο κ. Κόνσολας και συνδέεται με την ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λιμεναρχείο.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι μετά από αυτοψία που έγινε στο κτίριο έχουν καταγραφεί και κοστολογηθεί οι απαραίτητες εργασίες επισκευής-συντήρησής του, καθώς και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενεργειακή αναβάθμισή του, οι οποίες θα δρομολογηθούν μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης, για την οποία έχει ήδη δεσμευθεί το σχετικό κονδύλι.

Για το σκοπό αυτό στις 2 Αυγούστου, εγκρίθηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στον Δήμο Καρπάθου και στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την εκπόνηση της μελέτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Αυγούστου 2022

Καρπαθιακά Νέα