Ποιος είναι ο Κώστας Κατσαφάδος που αναλαμβάνει υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ποιος είναι ο Κώστας Κατσαφάδος που αναλαμβάνει υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον 41χρονο Κωνσταντίνο Κατσαφάδο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας. Διαβάστε τι είχε πει ο ίδιος στα Καρπαθιακά Νέα:

 

«Ο πατέρας της μητέρας μου, ο παππούς μου, ήταν ένας από αυτούς τους ήρωες προγόνους μας, που πήραν το όπλο στο χέρι και έδωσαν τη μάχη για την απελευθέρωση της Καρπάθου.

Άρα όπως καταλαβαίνετε οι αναφορές και οι συγκινήσεις στο σημερινό μου σημείωμα είναι πολλές και βιωματικές καθώς κατά το ήμισυ είμαι Καρπάθιος» (Με αφορμή τον 76ο Εορτασμό της Επανάστασης Καρπάθου. Ο παππούς του ήταν ο Κωνσταντίνος Αντ. Μαραγκός).

 

Γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1979 στον Πειραιά. Ο πατέρας του είναι απόστρατος αστυνομικός με καταγωγή από τον Λάκκο της Μέσα Μάνης και η μητέρα του έχει καταγωγή από την Κάρπαθο. Η μικρότερη αδελφή του Μαίρη είναι πτυχιούχος αρχιτέκτων μηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος με την Νόρα Μιχαλολιάκου και έχουν μια κόρη την Καλλιόπη-Άννα.

Αποφοίτησε ως Οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management.

Διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το 2007 εκλέχτηκα Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 2010 εώς το 2013.

Το 2002, σε ηλικία 23 ετών, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι.

Από το 2004 και για μια δεκαετία οι συνάδελφοι του οικονομολόγοι, τον εξέλεγαν ανελλιπώς εκπρόσωπο τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΣΤΑ).

Το 2006 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς ξεπερνώντας τις 25.000 ψήφους.

Εκλέχτηκε βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου & του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκα 1ος Βουλευτής Ά Πειραιώς & Νήσων.

Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε αναπληρωτή Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγην 1ος Βουλευτής στην Ά Πειραιώς & Νήσων.