Ο συμπατριώτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης θα πρωταγωνιστήσει σε καθημερινή σειρά της ΕΤ1

Ο συμπατριώτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης θα πρωταγωνιστήσει σε καθημερινή σειρά της ΕΤ1

Μια νέα σειρά εποχής αρχικού στόχου 60 επεισοδίων με τίτλο “Ηλέκτρα”, έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ, για να μας ταξιδέψει καθημερινά πίσω στο χρόνο, με ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών ανάμεσα τους και σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο συμπατριώτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης!

Το ερωτικό αυτό δράμα, βασίζεται σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη,  σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη.

Η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Σε πρώτη ανάγνωση βρίσκουμε αρκετά κοινά με την μικρή κοινωνία της Καρπάθου και τον δύσκολο ρόλο της γυναίκας.

Ο συμπατριώτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης θα έχει το ρόλο του Διευθυντή Σχολείου. Θα είναι ο Γυμνασιάρχης κ. Περλεπές. Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, ο Γυμνασιάρχης είναι ένας χαρακτήρας αυστηρός και τσεκουράτος. Ωστόσο είναι υποτακτικός, ευθυνόφοβος και δουλοπρεπής στη σχέση του με την εξουσία. Ο κ. Γεραπετρίτης πολλάκις έχει αποδείξει τη δεινότητα της υποκριτικής δύναμης του. Με κάθε ευκαιρία μας εκπλήσσει ευχάριστα με το πάθος, τον άδολο έρωτα που νιώθει για την καλλιτεχνική υπόσταση του.

Για τον Καρπάθιο ηθοποιό η συμμετοχή του στην νέα καθημερινή σειρά της ΕΤ1, λειτουργεί ως προσωπικό στοίχημα ανάπτυξης και διεύρυνσης των ικανοτήτων του. Ακόμη ένα πεδίο, στο οποίο ο κ. Γεραπετρίτης αναπτύσσει δράση είναι η προβολή και διαφήμιση της Καρπάθου. Δίκαια λοιπόν ο κ. Μανώλης Γεραπετρίτης χαρακτηρίζεται “πρεσβευτής της Καρπάθου στον καλλιτεχνικό χώρο” αφού σε κάθε του συμμετοχή αφήνει το σημάδι της Καρπάθου σε όλη την ομάδα!

Οι ηθοποιοί που παίζουν στη νέα σειρά της ΕΡΤ, Ηλέκτρα, είναι οι:

Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Μανώλης Γεραπετρίτης (Διευθυντής Σχολείου – Γυμνασιάρχης κ. Περλεπές), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη)

Η υπόθεση της σειράς και οι βασικοί ρόλοι

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα.

Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί.

Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

με στοιχεία από το Youfly.com

2.8.2023

Καρπαθιακά Νέα