Μανώλης Λαμπρίδης για το ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΕΙΟ: Από ένα ΣΤΟΛΙΔΙ στην εγκατάλειψη και την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!!

Μανώλης Λαμπρίδης για το ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΕΙΟ: Από ένα ΣΤΟΛΙΔΙ στην εγκατάλειψη και την  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!!
Αν ποτέ γινόταν απολογισμός εκ μέρους του Δήμου Καρπάθου για τα πεπραγμένα της διοικήσεως του τα τελευταία χρόνια (ας βάλει ο αναγνώστης τον αριθμό) και καταγράψουν τι παρέδωσαν στους Δημότες του, θα διαπιστώσουν ότι αυτά που εισέπραξαν οι κάτοικοί του νησιού, είναι.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα και όχι μόνον το ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΣΑΣ που επί σειρά ετών η Δημοτική Αρχή είναι απούσα.
Μια δωρεά 130.000.000 δραχμών της οικογένειας Πολυχρονιάδη του Βασιλείου Πολυχρονιάδη Ιατρού και της αδελφής του Ευδοκίας Πολυχρονιάδου – Κουτσοχέρα μουσικού στην μνήμη του πατέρα τους ιατρού Γεωργίου Πολυχρονιάδη και του αγαπημένου τους αδελφού Φοίβου.
Δικαιολογημένη λοιπόν όσοι άσκησαν και ασκούν κριτική δημόσια.
Αφορμή να ασκήσω την δική μου για πρώτη φορά, είναι η εγκατάλειψη από αδιαφορία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής τωρινής, και πρώην του συγκεκριμένου κτηρίου.
Δεν αντέχω να βλέπω καθημερινά ένα πρώην στολίδι να καταντά ερείπιο στο Δ.Δ.Αρκάσας. Παρεδώθη στην τότε Κοινότητα περίπου στο 1995 πλήρη εξοπλισμένο και επιπλωμένο που διαθέτει αίθουσα διαλέξεων, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, γραφείο αγροτικού ιατρού, γραφείο προέδρου, και τόσα άλλα. Στην συνέχεια το 1998 με τον Καποδιστριακό νόμο το Πολυχρονιάδειο μέγαρο ανέλαβε πλέον ο ενιαίος Δήμος. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
Αδιαφορία και εγκατάλειψη όπως και έλλειψη σεβασμού προς τους δωρητές.
Περιμέναμε από τον Δήμο τα τελευταία χρόνια να δείξει το στοιχειώδες ενδιαφέρον στο θέμα αυτό που πλήττει και προσβάλλει τον πολιτισμό μας.
Λίγη ευαισθησία δεν έβλαπτε.
Ελπίζαμε τόσα χρόνια ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν για την αποκατάσταση των ζημιών. Αλλά το μόνο που εισπράξαμε, ήταν η σιωπή ντυμένη στα χρώματα της ντροπής. Ο Καρπαθιακός λαός επένδυσε πολλά με την ψήφο του τα τελευταία χρόνια.
Αυτό που κέρδισε ήταν η απογοήτευση η οποία κοντεύει να ριζώσει με την πίκρα και την απόγνωση.
Είναι λυπηρό ένα κομμάτι της ιστορίας των δωρητών να το βλέπουμε να καταντά ερείπιο που με ψυχή και καρδιά αγάπησαν τον τόπο καταγωγής τους και θέλησαν να κάνουν μία γενναία δωρεά Ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων εις μνήμην των δικών τους ανθρώπων.
Εύχομαι η ντροπή να μην κάνει ουρά!!
Μανώλης Λαμπρίδης
13.8.2023
Καρπαθιακά Νέα