Έντονη συγκίνηση και μεγάλες αλήθειες από τον Δήμαρχο Καλύμνου που ανακηρύχθηκε δημότης Καρπάθου στην Όλυμπο

Έντονη συγκίνηση και μεγάλες αλήθειες από τον Δήμαρχο Καλύμνου που ανακηρύχθηκε δημότης Καρπάθου στην Όλυμπο

To Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στις 11.00 το πρωί, σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό Μέγαρο της κοινότητας Ολύμπου μια πολύ όμορφη εκδήλωση ανακήρυξης του Δημάρχου Καλύμνου  Δημήτρη Διακομιχάλη σε επίτιμο Δημότη Καρπάθου.

Me μια De Profundis εξομολόγηση έμοιαζε η αντιφώνηση του Δημάρχου Καλύμνου κ. Διακομιχάλη ο οποίος με εμφανή τη συγκίνηση του για τη μεγάλη τιμή που του έκανε η Κάρπαθος φρόντισε να δώσει στοιχεία από την διαδρομή της ζωής του.

“Κινούμαι στη λογική της αλήθειας, έχω τέσσερα bypass και δεν κρύβω τίποτα, το κάνω συνειδητά ο κόσμος πρέπει να ξέρει, ποιος είναι αυτός που ζητά να διαχειριστεί τα κοινά, πρέπει να γνωρίζει ακόμη και την κατάσταση της υγείας μου. Λέω αλήθειες σε όλα τα επίπεδα. Αγωνίστηκα μέσα από τρομακτικές συγκρούσεις, όσοι με παρακολουθούν ξέρουν ότι πιστεύω και δεν υποκρίνομαι και κοιτώ τον κόσμο στα μάτια”. Μάλιστα στο τέλος του λόγου του ανέφερε:  “Η Κάρπαθος είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι… Είμαι δίπλα σας, είμαι μαζί σας, δήμαρχε τα τηλέφωνα μου είναι ανοιχτά (προς κ. Νισύριο) όπου μπορώ να βοηθήσω για καίρια ζητήματα θα το κάνω όπως θα το έκανα για την Κάλυμνο, έτσι θα το κάνω για τη Όλυμπο και για την Κάρπαθο»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μιχάλης Μανωλάκης, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Δήμαρχος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΝΕΑ  ΑΡΧΗ  Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης, ο π. Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Γιώργος Διακογεωργίου, μέλη του ΔΣ, ο διοικητής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Γιάννης Τσακιράκης, Τοπικές Αρχές Καρπάθου και Ολύμπου και κάτοικοι της Κοινότητας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης η Σοφία Μπαλάσκα – Χαλκιά, Γραμματέας Κοινότητας Ολύμπου & Υπάλληλος Κ.Ε.Π. Ολύμπου Καρπάθου.

Κεντρικός Ομιλητής ο Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, Σύμβουλος Πολιτισμού Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου

Εισαγωγική Ομιλία – Ανάγνωση Ομόφωνης Εισήγησης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου: από τον Ηλία Β. Παπαηλία, Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου

Ανάγνωση της Ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου: από τον Μιχάλη Ηλ. Μανωλάκη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου Προσφώνηση –

 Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης: από τον Γιάννη Θεμ. Νισύριο, Δήμαρχος Καρπάθου

ΑντιφώνησηΔημήτρης Ελ. Διακομιχάλης, Δήμαρχος Καλυμνίων

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μάνος Κόνσολας , οι παρευρισκόμενοι Επίσημοι και οι συγγενείς Γιάννης Γεωρ. Τσέρκης, Δάσκαλος – Αγιογράφος και η  Ευαγγελία Εμμ. Λιορεΐση.

Μουσικό ΠρόγραμμαΟλυμπίτικο παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα, με λύρα και λαούτο

Επίσημο Γεύμα: Δόθηκε στο Εστιατόριο ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ, Διαφάνι

Δείτε video από την εκδήλωση που αναρτήθηκε από το Γιάννη Χατζηβασίλη “ΜΟΥΣΕΙΟ Β.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ”

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης έχει καταγωγή από την Όλυμπο Καρπάθου γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1951 όπου και έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Τορίνο, στην Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών. Αποφοίτησε με Άριστα το 1975, ενώ παράλληλα τα χρόνια των σπουδών του υπήρξε συνεργάτης του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών της Ιταλίας. Ακολούθως υπηρετεί στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού ως έφεδρος αξιωματικός.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Αργότερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα και την Κάλυμνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Επίσημα, στο χώρο της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμφανίζεται στις δημοτικές εκλογές του 1982, όπου και εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1986, επαναλαμβάνει την επιτυχία του δημιουργώντας πρωτοφανές ρεκόρ, καθώς εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δωδεκάνησο, σε απόλυτους αριθμούς. Διετέλεσε. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου το έτος 1983. Αντιδήμαρχος την χρονική περίοδο 1983 έως 1988, θέση από την οποία παραιτήθηκε και συνέχισε ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος. Υπήρξε επιλαχών Βουλευτής στις εκλογικές αναμετρήσεις Νοεμβρίου του 1989, Απριλίου του 1990 και Οκτωβρίου του 1993.

Τον Οκτώβριο του 1994, εξελέγη Δήμαρχος Καλυμνίων ως επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού “Αγώνας για την Κάλυμνο μας”, συγκεντρώνοντας το 60% στις προτιμήσεις των Καλυμνίων ψηφοφόρων. Η ημερομηνία αυτή καταγράφηκε ως εφαλτήριο μιας γενικότερης προσπάθειας για την αναγέννηση του Νησιού. Την τετραετία 2010-2014 διετέλεσε Δήμαρχος Καλυμνίων.

Στοιχεία www.ota24.gr

 

13.8.2023

Καρπαθιακά Νέα