Μανώλης Παραγυιός. Ποιος είναι ο υποψήφιος Έπαρχος Καρπάθου-ΗΝ Κάσου (pics)

Μανώλης Παραγυιός. Ποιος είναι ο υποψήφιος Έπαρχος Καρπάθου-ΗΝ Κάσου (pics)

Ομολογουμένως ο Μανώλης Παραγυιός ήταν η ευχάριστη έκπληξη στον Δήμο Καρπάθου. Μέσα στην δύσκολη περίοδο των σφοδρών εντάσεων, που γεννήθηκαν στα σπλάχνα της παράταξης που εκλέχτηκε για να διοικήσει τον Δήμο, την ΝΕΑ ΠΝΟΗ, ακριβώς τη στιγμή που ή “μπάλα είχε χαθεί” (ο ποδοσφαιρικός όρος ταιριάζει γάντι με την υπόθεση) ο αντιδήμαρχος Μανώλης Παραγυιός στάθηκε ως φωνή λογικής και ξεχώρισε με την ευθυκρισία και την εργατικότητα του. Περιμέναμε να μην χαθεί η εμπειρία και η γνώση που απέκτησε ο ίδιος ωστόσο απέφυγε σε αυτή τη φάση την εμπλοκή του με τα κοινά στον Δήμο! Διάλεξε έναν βαθμό παραπάνω. Ζητά την ψήφο του καρπαθιακού λαού και συμμετέχει στο πλευρό του πετυχημένου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Η μάχη λοιπόν, στο επίπεδο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα είναι μεγάλη αφού θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους η νυν Έπαρχος Καρπάθου -ΗΝ Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου και ο κ. Μανώλης Παραγυιός (ίσως μάλιστα να δούμε και τρίτη-ο υποψήφιο από την Κάσο). Και οι δυο είναι αγαπητά πρόσωπα στην κοινωνία του νησιού με ισχυρότατη παρουσία. Ωστόσο πέρα από συγγένειες, φιλίες και την οποιαδήποτε συναισθηματική δέσμευση, επιβάλλεται να μετρήσουμε τις ξεκαθαρισμένες θέσεις και πολιτικές στάσεις τους, στα κορυφαία θέματα που απασχολούν το νησί αφού ένας από αυτούς θα γίνει και Έπαρχος Καρπάθου – ΗΝ Κάσου (με δεδομένο ότι ο κ. Χατζημάρκος και η παράταξη του θα είναι όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις νικητής).

Ποιος όμως είναι ο Μανώλης Παραγυιός; Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα σύντομο βιογραφικό

  Γεννήθηκε το 1979 στην Ρόδο κι είναι το δεύτερο παιδί του Εκπαιδευτικού Γιάννη Π. Παραγυιού και της Σοφίας Χαροκόπου – Παραγυιού .

  Στην Ρόδο μεγάλωσε και έζησε τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και την αποφοίτησή του από το Βενετόκλειο Λύκειο .

   Εισήχθη και φοίτησε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά το πέρας των σπουδών του μετακόμισε στον τόπο καταγωγής του , την Κάρπαθο .

  Έκτοτε απασχολείται ιδιωτικά ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια στον Ξενοδοχειακό τομέα , ως διαχειριστής οικογενειακής επιχείρησης .

  Είναι παντρεμένος με την Οδοντίατρο Ρηγοπούλα Γεωργίου ( Τζώρτζη ) Νισύριου και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά .

  Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια καθώς διετέλεσε :

   Πρόεδρος του Ομίλου Καρπαθίων Νέων Πειραιά για τρεις συνεχόμενες θητείες .

   Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων .

  Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Καρπαθιακής Ηχους .

  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεσοχωριτων Πειραιά .

  Ιδρυτικό μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καρπάθου η οποία συμμετείχε επί σειρά ετών στο επίσημο πρωτάθλημα του Πειραιά .

  Τέθηκε για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Μάιο του 2019 και ο λαός της Καρπάθου τον εξέλεξε στις πρώτες θέσεις .

  Διετέλεσε για 2 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και κατόπιν ορίστηκε ως Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικης , Χρηματοδοτούμενων Προγραμματων και Τουρισμού, θέση ευθύνης την οποία υπηρετεί ακόμη .

 Αποτελεί εκπρόσωπο του Δήμου Καρπάθου στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου από την σύσταση του .

9.6.2023

Καρπαθιακά Νέα