ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού των ημερόπλοιων και των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού των ημερόπλοιων και των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο»

 

Δύο σημαντικά αποτελέσματα, σε ό, τι αφορά στις πολιτικές ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού, μετά την ερώτηση και τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στα Υπουργεία Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας είχε προτείνει την ποιοτική αναβάθμιση του στόλου των σκαφών αναψυχής, αλλά και των υπηρεσιών των εταιρειών yachting, μέσα από τη διαμόρφωση χρηματοδοτικού προγράμματος για την ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τουριστικών σκαφών.

Σε γραπτή απάντησή του, προς τον κ. Κόνσολα, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρει ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» να ενταχθεί διάταξη σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης για τον πάσης φύσεως εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων του ν. 4256/2014 (Α΄92), των οποίων ο χρόνος από την ημερομηνία ναυπήγησης υπερβαίνει τα οκτώ (08) έτη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που απηχεί και το περιεχόμενο της πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας, θα δώσει τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης σε ημερόπλοια και επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Παράλληλα, μία ακόμα πρόταση του κ. Κόνσολα για την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στις υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού, εξετάζεται πολύ σοβαρά αφού το Υπουργείο Ναυτιλίας καταθέτει  πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για επιμορφωτικά προγράμματα του προσωπικού που απασχολείται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε προτείνει να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών yachting, αλλά και για τους εργαζόμενους στις μαρίνες. Το γεγονός αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα καταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό, πλεονέκτημα για το θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα μας.