Μαραθώνιος στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Κάρπαθο!

Μαραθώνιος στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Κάρπαθο!

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το σωματείο Φίλοι Ζώων Καρπάθου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) και την κτηνίατρο κυρία Ντίνα Λαχανά θα τρέξουμε πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων την περίοδο 7 έως 10 Μαϊου 2021 στην Κάρπαθο, με σκοπό να μειώσουμε τον πολύ μεγάλο πληθυσμό τους.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι μια σπουδαία οργάνωση που απαρτίζεται από Έλληνες εθελοντές κτηνιάτρους οι οποίοι αφήνουν τα ιατρεία τους και κάνουν σωτήριες αποστολές σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 6.000 δωρεάν στειρώσεις!

Έχουμε λοιπόν την τιμή να τους φέρουμε για πρώτη φορά στην Κάρπαθο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κτηνίατρο κυρία Ντίνα Λαχανά η οποία όχι μόνο παραχώρησε το ιατρείο της ώστε οι στειρώσεις να γίνουν με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές αλλά και θα συμμετέχει στην ομάδα των 6 κτηνιάτρων!

Ο κτηνίατρος κύριος Ηλίας Πώχος που και εκείνος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί με πολύ χαρά χαιρέτησε το πρόγραμμα και θα συμμετείχε και ο ίδιος παραχωρώντας το ιατρείο του και θα λάμβανε μέρος στις στειρωσεις, ωστόσο είχε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Καρπάθου σε αυτές τις ημερομηνίες.

Οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις χάρη στους οποίους πραγματοποιούμε τον μεγάλο αυτό στόχο μας με τις ευγενικές και γενναιόδωρες χορηγίες τους είναι οι εξής:

📣Ο Όμιλος Εταιριών Λουλούδης του Χρήστου Λουλούδη

📣Το ξενοδοχείο Lemon Tree House Karpathos
των Νίκου και Τασίας Μαστρομηνά το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα.

📣Η MariaZampia Kanaki

Καθώς και οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες θα παράσχουν τα γεύματα των κτηνιάτρων:

📣

Μanolis Grillhouse, Pigadia, Karpathos

📣

Ellinikon Restaurant

📣

Uno’s Karpathos

📣

Ladokolla

📣

Το Άλλοθι Coffee House and more

📣

Rafael Cafe, Karpathos

📣

Hermanos_coffe

Σε όλους τους παραπάνω αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα γιατί με το να είναι χορηγοί ενός τόσο σπουδαίου εγχειρήματος δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία καθώς ένας πολιτισμός ορίζεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του.

Καθοριστική θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών, των φιλόζωων εκείνων ανθρώπων οι οποίοι μαζί με τους γιατρούς θα επιδοθούν σε έναν μαραθώνιο ώστε να στειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα μπορούμε με αγάπη, φροντίδα και προγραμματισμό