Ο Θεοδόσης Μαστρομηνάς προτείνει Λαογραφικό και Πολεμικό Μουσείο Μενετων - ο Άγιος Ονούφριος

Ο Θεοδόσης Μαστρομηνάς προτείνει Λαογραφικό και Πολεμικό Μουσείο Μενετων - ο Άγιος Ονούφριος

Λαογραφικό και Πολεμικό Μουσείο Μενετων!!!

Περνώντας από τις Μενετες τις τελευταίες μέρες διαπιστωνω ότι γίνονται εργασίες για ανακαίνιση/διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του πρώην Ελαιοτριβείου του Χωριού που κτίστηκε πριν πολλά χρόνια χάριν των προσφορών της Μαρίας (Μαριγώ) Κουμουτσου και Ευδοξίας Ξωπαππα όπως αναγράφεται και στην μαρμάρινη πλάκα στον εξωτερικό του τοίχο.

Μπορω να συμπεράνω ότι τελικά η Εκκλησιαστική Επιτροπή πήρε την ιστορική και πατριωτική απόφαση να διαθέσει τον χώρο για τη Δημιουργία ενός νέου Λαογραφικού και Πολεμικού Μουσείου για την προβολή και ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας του χωριού μας δια μέσου των αιώνων τόσο για τους κατοίκους του χωριού και νησιού όσο και για τους αμέτρητους ξένους επισκέπτες !!! Τι άλλο θα ήταν πιο φυσικό από το να αποδοθεί/επιστραφεί ένα κομμάτι, έστω και μικρό, της εκκλησιαστικής/λαϊκής περιουσίας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους κατοίκους του χωριου;;;

Πιστεύω ότι οι δύο μεγάλες κυρίες θα βλέπουν από κει ψηλά τις εξελίξεις και θα ευφραινεται η ψυχή τους που τελικά η προσφορά τους έπιασε τόπο, πρώτα σαν ελαιοτριβείο και τώρα ως Μουσείο στην υπηρεσία πάντα των κατοίκων του χωριού και του νησιού!!!

Μεγάλη χαρά και υπερηφανεια, είμαι σίγουρος, θα νοιώσουν και τα πολυαγαπημένα εγγόνια της Μαριγώς, ο Άγγελος και ο Κωνσταντίνος Καβαλλάρο που τόσο πολύ αγαπούν και επισκέπτονται το νησί και τις ρίζες τους κάθε χρόνο!!! Και τώρα, μάλιστα, ο Άγγελος θα μπορεί να βλέπει το Μουσείο από την άλλη μεριά του δρόμου που κτίζει ένα όμορφο σπίτι και να είναι ακόμη πιο υπερηφανος για την πολυαγαπημένη του Γιαγιά!!!

Μια προσωπική σκέψη:

Η ονομασία του Νέου Μουσείου θα μπορούσε να είναι “Λαογραφικό και Πολεμικό Μουσείο Μενετων – ο Άγιος Ονούφριος”!!!

Φανταστείτε την αγαλλίαση της ψυχης της Αλησμόνητης Μαριγώς να δει από ψηλά το όνομα του αγαπημένου της Αγίου στην πρόσοψη του Μουσειου!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ!!!

8.7.2024

Καρπαθιακα Νέα