Βαγγέλης Γεργατσούλης: "Μέλι αγνώστου προελεύσεως πωλείται στο νησί ως καρπάθικο"

Βαγγέλης Γεργατσούλης: "Μέλι αγνώστου προελεύσεως πωλείται στο νησί ως καρπάθικο"

Ο μελισσοκόμος Βαγγέλης Γεργατσούλης με ανάρτηση-καταγγελία καταγράφει το φαινόμενο να πωλείται μέλι στην Κάρπαθο αγνώστου προελεύσεως και μάλιστα να δίνεται ως μέλι της Καρπάθου. Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτηση του:

“Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια πως τον τελευταίο καιρό πολλά τουριστικά και όχι μόνο καταστήματα διαθέτουν στην αγορά μέλια χωρίς ετικέτα, αγνώστου προελεύσεως, πλασάροντάς τας ως Καρπάθικο μέλι, πολλές φορές πουλώντας το ως και 500% της αξίας του.

Οι άνθρωποι αυτοί καταστρέφουν τους κόπους που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε όλοι οι καρπάθιοι μελισσοκόμοι που προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα του Καρπάθικου μελιού αναδεικνύοντας το σε τοπικό προϊόν για το οποίο η Κάρπαθος μπορεί να υπερηφανεύεται διεθνώς.

Νιώθοντας την ευθύνη ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του καρπάθικου μελιού τηρώντας όλες τις απαραίτητες υγειονομικές διαδικασίες και στην παραγωγή και στην συσκευασία πιστοποιώντας όλες τις διαδικασίες, προτείνουμε στους καταναλωτές να προτιμούν μέλι Καρπάθιων παραγωγών με ετικέτα με τα στοιχεία του παραγωγού

Η κερδοσκοπία δυσφημίζει το νησί μας και πρέπει να καταπολεμηθεί.”