Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο εκκλησιαστικό Μέγαρο Μενετών η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα: “Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία – Μικρασιατική καταστροφή”.
Τη συνεδρία αυτή παρακολούθησαν πολλοί χωριανοί και άλλοι συμπατριώτες από διάφορα χωριά της Καρπάθου. Μετά τη σύντομη εισαγωγή του συγχωριανού μας Καθηγητή και Διευθυντή του Ινστιτούτου κ.Μηνά Αλεξιάδη, χαιρέτισαν το Συνέδριο ο Εφημέριος Μενετών π.Μιχαήλ Φράγκος, ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου κ.Μανώλης Παραγυιός, ο Πρόεδρος Μενετών κ.Μανώλης Μαγριπλής και απέστειλαν μηνύματα οι Βουλευτές Δωδεκανήσου.
Ακολούθησε η μεστή ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ, ακαδημαϊκού κ.Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι ανακοινώσεις των συνέδρων και συγκεκριμένα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π.Καλλίνικου Μαυρολέωντος, του κ.Εμμανουήλ Κασσώτη (ανεγνώσθη), της κ.Καλλιόπης Χατζηκοστή, της κ.Μαρίας Ανδριανόπουλου και του κ.Εμμανουήλ Γεραπετρίτη.
Στο τέλος της συνεδρίας η εκκλησιαστική επιτροπή Μεγάρου και η τοπική Κοινότητα προσέφερε τοπικά εδέσματα.
(Παναγία Μενετών Καρπάθου)