Μίκα Ιατρίδη: «Τιμούμε το Πολυτεχνείο, ενώνουμε την αγάπη μας για την πατρίδα και προχωράμε μπροστά!»

Μίκα Ιατρίδη: «Τιμούμε το Πολυτεχνείο, ενώνουμε την αγάπη μας για την πατρίδα και προχωράμε μπροστά!»

«Πριν 49 χρόνια οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, η νέα γενιά και σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενώθηκαν και αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια. Αγωνίστηκαν για να φτιάξουν και να παραδώσουν μια καλύτερη Ελλάδα!

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου απέδειξαν, για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία μας, ότι η ενότητα, η αλληλεγγύη, η σύνεση και η συναίνεση μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλειώδεις στιγμές, σε στιγμές που καθορίζουν την ιστορία μας και μας κάνουν περήφανους!

Οι διδαχές από τον αγώνα του Πολυτεχνείου είναι πάντα εδώ, μαζί μας. Όλες και όλοι μαζί, ενώνουμε την αγάπη μας για την πατρίδα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάμε τη χώρα μας μπροστά.

Γιατί, πραγματικά δυνατοί είναι αυτοί που προχωρούν ενωμένοι. Και, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, απαντούμε με αυτοπεποίθηση, με πίστη σε αυτά που είμαστε ικανοί να πετύχουμε.

Και έχουμε πετύχει πολλά, με σεβασμό στις αξίες μας, την Παιδεία μας και όλα όσα μας χαρακτηρίζουν.

Συνεχίζουμε, τιμώντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Πολυτεχνείου, κρατώντας ζωντανό το νόημα του αγώνα τους και της θυσίας τους».

Ρόδος, 16 Νοεμβρίου 2022