Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου

Ενδεικτική της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνουμε ήδη από το Μάρτιο του 2020, είναι και η άδικη εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών από τη μείωση φοιτητικού ενοικίου. Ενώ τους έχει εντάξει σε άλλες σχετικές ρυθμίσεις, για τη μείωση ενοικίου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δεν γίνεται καμία αναφορά, παρόλο που οι άνθρωποι αυτοί εδώ και μήνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με σοβαρή μείωση στα εισοδήματά τους ή πολλές φορές και μηδενικά από τις κλειστές επιχειρήσεις τους, με απόφαση μάλιστα του κράτους για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Είναι ένα ακόμη δείγμα αδιαφορίας της κυβέρνησης προς τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ειδικά στα νησιά, όπου σχεδόν το σύνολο των φοιτητών ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, η συγκεκριμένη κυβερνητική αδιαφορία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμη το “βηματισμό” της. Θεσπίζει νόμους με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, αποκλείοντας αρκετούς συμπολίτες μας, ενώ παράλληλα στελέχη της επιμένουν να εξαγγέλλουν παρεμβάσεις και μεγαλεπήβολα προγράμματα που στην πράξη απευθύνονται σε ορισμένους.

Η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά, επιλέγει να παρέχει κάλυψη στην κυβέρνηση, με τη σιωπή της.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε σε κάθε νομοθετική ρύθμιση να συμπεριλαμβάνεται μέριμνα και την «υπόλοιπη» Ελλάδα. Υπάρχουν και εκεί Έλληνες.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ