Μιχάλης Χανιώτης, για το Β κύτταρο ΧΥΤΥ: "Το έργο απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας το 2016"

Μιχάλης Χανιώτης, για το Β κύτταρο ΧΥΤΥ: "Το έργο απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας  το 2016"

Από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦοΔΣΑ) εκδόθηκε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι δημοπρατείται η «Κατασκευή 2ου Κυττάρου ΧΥΤΥ και Μονάδας Κομποστοποίησης Καρπάθου». Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου, ανέρχεται σε 1.410.110,04€, ενώ έχει προβλεφθεί και η κανονική λειτουργία του έργου για έξι χρόνια με το ποσό των 728.780,95 €. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τη δημιουργία δεύτερου κυττάρου ΧΥΤΥ Καρπάθου για τη διάθεση των υπολειμματικών αποβλήτων των νήσων Καρπάθου και Κάσου και την εγκατάσταση μονάδας κομποστοποίησης, η οποία θα εγκατασταθεί στο γήπεδο του ΧΥΤΥ.

Ο π. Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης μας θυμίζει ότι το έργο ήταν σε εξέλιξη από το 2013-14 και απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας! Ας δούμε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Χανιώτη:

“Χαίρομαι που επιτέλους σύμφωνα με την ανακοινωση της ΠΝΑιγαιου επανεντάσσεται το Β κύτταρο του ΧΥΤΥ Καρπαθου και τα σχετικά υποεργα…Για να μην ξεχνιόμαστε όμως ,μίλουμε για ένα έργο εν εξελίξει από το 2013-14 το οποίο α π ε ν τ ά χθ η κ ε με απόφαση της Περιφέρειας το 2016 ενώ ο ανάδοχος ηταν εγκατεστημένος επι του έργου και οι υπεύθυνοι του δήμου δεν ζήτησαν ούτε εξηγήσεις! Των φρονίμων ολίγα”.