Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων Κάλλιστου Διακογεωργίου στην « Τελετή Ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου ¨Μάρκος Μαλλιαράκης»

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων Κάλλιστου Διακογεωργίου στην « Τελετή Ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου ¨Μάρκος Μαλλιαράκης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου παρέστη την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις εκδηλώσεις «Τελετή Ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου ΄Μάρκος Μαλλιαράκης¨» στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και απόδοσης τιμής για τη θυσία των Κασίων Αγωνιστών κατά το Ολοκαύτωμα του 1824 και με αφορμή το κλείσιμο 200 ετών από την εθνεγερσία.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια του ανάγλυφου της επίγειας Ελληνικής σημαίας στη τοποθεσία Μαρίτσα και στη Μουσική εκδήλωση Κασιωτών Μουσικών στην Πλατεία Δημαρχείου.
Κατά το χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για το « Καθήκον Μνήμης» στον αγώνα στον οποίο οι Κασιώτες συνεισέφεραν με πολεμική δράση και θυσίες δυσανάλογα μεγάλες προς το μέγεθος του νησιού, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τη θυσία των Κασιωτών αγωνιστών, και το «Καθήκον Ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές στις οποίες οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη δύναμη της γνώσης.
Αναφέρθηκε στο σημαντικό μήνυμα που έδωσε η Ηρωϊκή Κάσος με την ονοματοδοσία του αεροδρομίου της, στο οποίο δόθηκε το όνομα του Μάρκου Μαλλιαράκη.
«Ο Καπετάν Μάρκος ήταν από τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού των Κασιωτών τον Απρίλη του 1821. Βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και έπεσε ηρωικά κατά τη μάχη της Κάσου απέναντι στον Οθωμανικό στρατό και τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο το 1824. Αποτελεί λοιπόν εθνικό χρέος να μαθαίνουν και να γνωρίζουν όλοι όσοι προσγειώνονται σ΄αυτό εδώ το αεροδρόμιο σε ποιον οφείλεται το όνομα που του εδόθη».
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με έντονη συγκινησιακή φόρτιση τόνισε τη σημαντική αξία και το εξ ίσου σημαντικό μήνυμα της τεράστιας ελληνικής σημαίας διαστάσεων 40 επί 26 μέτρων η οποία είναι ορατή τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης και κοσμεί την περιοχή Μαρίτσα της Κάσου. « Η γαλανόλευκη μας γεμίζει περηφάνια και δηλώνει με σαφήνεια το μήνυμα ότι η εδαφική μας ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα. Δηλώνει επίσης την εθνική συνοχή την ομοψυχία και την συνέργεια, αφού για να πραγματοποιηθεί το τόσο μεγάλης σημασίας, μεγάλο και σπουδαίο έργο συνέβαλαν όλοι: Η Δημοτική Αρχή της Κάσου ο Στρατός, χορηγοί , πολλοί εθελεοντές από το νησί και όχι μόνο.
Η Περιφέρεια μας ενώνει τη φωνή της με τις ευχαριστίες των Κασιωτών σε όσους συνέβαλαν και σε όσους στήριξαν οικονομικά το έργο της δημιουργία του εθνικού συμβόλου μας στο έδαφος της Κάσου όπου με δέος θα αντικρύζουν οι επισκέπτες της».
Εδώ από την Ηρωική Κάσο, από την εσχατιά της Ελλάδας στέλλουμε με περηφάνια το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να χτίζουμε, να προκόβουμε.

Ο Περιφερειάρχης μας και η στρατηγική πολιτικής και συγκρότησης της Περιφέρειας που ακολουθεί αποτελούν την εγγύηση σ΄αυτήν την πορεία.