Μπορεί ο Δήμος Καρπάθου να στηρίξει τον αθλητισμό;

Μπορεί ο Δήμος Καρπάθου να στηρίξει τον αθλητισμό;

 

Το 2018 ιδρύθηκε στο νησί μας ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου και σε μία μόνο χρονιά ανέδειξε πρωταθλητή Δωδεκανήσου ενώ την επόμενη έφερε στο νησί πανελλήνιο μετάλλιο!

Φαίνεται να δίνεται για πρώτη φορά στην Κάρπαθο η δυνατότητα να παράγει αθλητές εθνικού επιπέδου. Ωστόσο διαβάσαμε με λύπη και πιο κάτω δημοσιεύουμε την πρόσφατη ανάρτηση του Σκακιστικού Ομίλου, η οποία μας βάζει σε σκέψεις, για το αν ο Δήμος επιθυμεί να στηρίξει αυτήν την πρωτοφανή για τα δεδομένα του νησιού ευκαιρία.

«Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Κ.Ο.Π.Α.Π. κυρία Ρηγοπούλα Καλή-Φιλιππούση, η οποία μιλώντας μας σήμερα ειλικρινά, μας επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι δεν θα αγοραστούν ηλεκτρονικές σκακιέρες, επειδή το γραφείο του Κ.Ο.Π.Α.Π. αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε πολλές υποθέσεις του. Μάλιστα, μας είπε ότι είμαστε τυχεροί που πήραμε έστω και τα τραπεζοκαθίσματα. Οπότε, η ψηφισμένη, από τις 5 Αυγούστου, τροποποίηση των κωδικών καθώς και άλλες αποφάσεις του Κ.Ο.Π.Α.Π. πέρα εκείνων που αφορούν το σκάκι, δεν θα εφαρμοστούν αλλά με το πέρας της χρονιάς θα ακυρωθούν.

Είναι σημαντικό να έχεις ειλικρινείς συνεργάτες για αυτό και ευχαριστούμε την κυρία πρόεδρο και της ευχόμαστε καλή δύναμη στην συνέχεια του έργου της».

Αλλά και από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στον Σκακιστικό Όμιλο η πρώτη αντίδραση έρχεται από τον οδοντίατρο Δημήτρη Σπανό, ο οποίος γράφει στη σελίδα του

“Είναι κρίμα, τέτοιες προσπάθειες που προάγουν την ευγενή άμιλλα, το πνεύμα και την οξυδέρκεια στα παιδιά ενός ακριτικού νησιού με ελάχιστες επιλογές , να βρίσκουν τέτοια εμπόδια”.

Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά που εδώ, στα Καρπαθιακά Νέα, θα γράψουμε για τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου να έχουμε αισιόδοξες ειδήσεις.