Νέα στοιχεία για το κρούσμα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Νέα στοιχεία για το κρούσμα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

 Όπως ήδη έχουμε αναφέρει εντοπίστηκε κρούσμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου προερχόμενο από Κάρπαθο.

Σήμερα Κυριακή 31.1 επικοινωνήσαμε με τον κ. Ρουμάνη, Διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου ο οποίος μας εξήγησε τι έχει συμβεί.

Την περασμένη Πέμπτη 28.1 ασθενής προσήλθε στο Νοσοκομείο της Καρπάθου, όχι με συμπτώματα κορονοϊου, εκεί έγινε το rapid test ωστόσο βγήκε αρνητικό. Ο ασθενής κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου για περαιτέρω εξετάσεις, κάτι που έγινε την ίδια ημέρα. Στο Νοσοκομείο της Ρόδου έγινε  τεστ ανίχνευσης, όπου «βγήκε οριακά θετικό». Την Παρασκευή επαναλήφθηκε το τεστ και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ήρθαν τα αποτελέσματα όπου ήταν θετικά. Η Κάρπαθος ενημερώθηκε και από το Σαββάτο ξεκίνησε η ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ρουμάνης «η μητέρα που συνοδεύει την ασθενή είναι αρνητική καθώς επίσης αρνητικός είναι ο πατέρας και ο αδελφός. Ήδη έχουν γίνει τεστ στους γιατρούς του Νοσοκομείου της Καρπάθου τα οποία θα επαναληφθούν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Η Πολιτική προστασία της Καρπάθου ακολουθεί τους κανόνες και τις οδηγίες κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης».

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμάνης δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί ωστόσο να μη ξεχνάμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες.

Όπως τονίζει ο Διοκητής του Νοσοκομείου, δεν πρέπει να υπάρχει πανικός αλλά να ακολουθούνται οι κανόνες! Δυστυχώς οι πληροφορίες από Κάρπαθο δίνουν μια πολύ χαλαρή εικόνα ζωής μέσα στην πανδημία. Καφετέριες με κόσμο, καθημερινές μαζώξεις σε σπίτια κι άνθρωποι δίχως μάσκες.