Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Νταής γράφει για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού (και όχι μόνο) της Καρπάθου

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Νταής γράφει για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού (και όχι μόνο) της Καρπάθου

Πολλοί εκφράζουν παράπονα για τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το φάσμα του νησιού κι απορούν εάν υπάρχει ηλεκτρολόγος που να δουλεύει για το Δήμο.

Μέχρι το τέλος των συμβάσεων που αφορούσαν τον covid (31/5/2022) ο Δήμος μας είχε δύο ηλεκτρολόγους στη διάθεσή του κι έναν ιδιώτη για κάποια στιγμή ο οποίος έκανε πραγματικά ο,τι μπορούσε με βάση τη σύμβαση που είχε. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας έχει έναν ηλεκτρολόγο κι είμαστε σε αναζήτηση ενός ακόμα ιδιώτη ώστε να βοηθήσει στο θέμα του φωτισμού και μόνο. Ο ένας λοιπόν ηλεκτρολόγος που έχει μείνει στο Δήμο κατοικεί στο Διαφάνι κι αρνείται να παρουσιάζεται στη δουλειά του καθημερινά.

Μέχρι πρότινος τα πιο σκοτεινά χωριά της Καρπάθου ήταν τα χωριά στα οποία κατοικοεδρεύει. Αρνείται να πάρει εντολές από τους Αντιδημάρχους του και προσβάλλει τους πολιτικούς προϊσταμένους του όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μετά απο συνάντηση που έγινε πριν μερικούς μήνες με το συγκεκριμένο υπάλληλο παρουσία εμού, του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματεα παραδόθηκαν τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΔΕ Ολύμπου ώστε να κάνω αξιολόγηση με έναν άλλο ηλεκτρολόγο των εγκαταστάσεων και να αλλάξω τις κλειδαριές με δική μου δωρεά ωστε να ανοίγουν όλες με το ίδιο κλειδί.

Δε θα πω για την αξιολόγηση γιατί θέλω να κρατήσω όσο το δυνατόν κόσμια στάση στο κείμενο μου. Στη συνάντηση που έγινε, του δόθηκε ρητή εντολή από το Δήμαρχο να παρουσιάζεται στην υπηρεσία του καθημερινά περαν της Παρασκευής που θα ήταν η ημέρα για τις βλάβες της ΔΕ Ολύμπου. Και φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένας ηλεκτρολόγος δεν αρκεί για όλη την Κάρπαθο και πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν παρουσιάζεται στην υπηρεσία του ποτέ, δε δέχεται να παίρνει εντολές, δε σέβεται τους προϊστάμενους του κι αντιθέτως όχι μόνο δε φροντίζει για τίποτα που να αφορά τη δουλειά του στο Δήμο, τουλάχιστον στην περιοχή που μένει, αλλά αναλαμβάνει κι ιδιωτικές εργασίες που είναι πέρα για πέρα παράνομο για έναν υπάλληλο του Δήμου.

Στις 18 Μαΐου έκανα έγγραφο προς το Δήμο ώστε να δώσω γνώση για τα παραπάνω και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να ώστε να συνετιστεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος και να αρχίσει επιτέλους να κάνει τις δουλειές για τις οποίες πληρώνεται από όλους εμάς.

Από την άλλη βέβαια, εάν ο υπάλληλος αυτός πήγαινε καθημερινά να παρουσιαστεί στο Δήμο όπως του δόθηκε εντολή να κάνει και ως όφειλε να κάνει ούτως ή άλλως, θα υπήρχε η δυνατότητα από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να βγάλουν ένα πρόγραμμα ώστε ο φωτισμός του νησιού μας να μην είναι σε τέτοιο χάλι στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Τρεις ημέρες να αφιέρωνε σε κάθε χωριό (ενάμιση μήνα περίπου δηλαδή στο σύνολο) θα ήμασταν αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που έχουμε τώρα. Εδώ, θέλω να σημειώσω ότι δεν είναι σημερινό το πρόβλημα με τη συμπεριφορά των υπαλλήλων αλλά περισσότερο ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε μετά από πολλές διοικήσεις οι οποίες άφησαν τους υπαλλήλους να κάνουν πραγματικά ο,τι θέλουν, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία επίπληξη, γιατί ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήθελαν να πληρώσουν το πολιτικό κόστος που φέρνει η επίπληξη σε έναν υπάλληλο.

Ελπίζω μόνο η σημερινή διοίκηση στο χρόνο που της απομένει να προσπαθήσει να διορθώσει σε κάποιο βαθμό το χρόνιο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας.

Αντιδήμαρχος Β. Καρπάθου

Νίκος Νταής