Νίκος Νταής: Το σκότος της Ολύμπου

Νίκος Νταής: Το σκότος της Ολύμπου

Όλοι γνωρίζουν πόσο ευαίσθητος είμαι στο θέμα του Δημοτικού φωτισμού, αφού όταν ανέλαβα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ασκήσω πίεση ώστε να επισκεφθεί το συνεργείο τα χωριά μας κι επιτέλους μετά από χρόνια να ανάψουν φώτα που είχαν να ανάψουν από το πάλαι ποτέ.

Κι δουλειά αυτή έγινε χειμώνα, γιατί αν κάποιοι έχουν δικαίωμα στο φωτισμό, ειναι αυτοί που το χειμώνα φυλάνε Θερμοπύλες. Κάθε δουλειά όμως θέλει και τη συντήρηση της. Μετά το χειμώνα που έγιναν οι επισκέψεις του συνεργείου ήρθε ο περσινός Αύγουστος και τα φώτα απαιτούσαν τη συντήρηση τους.

 

Βλέποντας το αδιέξοδο που είχε βρεθεί η Όλυμπος, για λίγο πολύ γνωστούς λόγους, αποφάσισα να κάνει το συνεργείο δύο επισκέψεις οι οποίες στοίχισαν σε εμένα προσωπικά 400€ και σε τέσσερις επιχειρηματίες τις Ολύμπου από 50€ κι αυτό γιατί το συνεργείο ήρθε με ιδιωτική πρωτοβουλία μιας και ο Δήμος δεν είχε συνεργείο εκείνη την εποχή.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα.
Εδώ και τρεις εβδομάδες μετά τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν την Κάρπαθο, τα 2/3 των φωτιστικών της Ολύμπου έσβησαν. Αφού έσβησαν όλα μαζί, έκανα την υπόθεση ότι είχε βλάβη στις γραμμές κι αρχικά το είπα προφορικά σ’ έναν υπάλληλο της Δεδδηε (ο οποίος μου απάντησε ότι αυτά δεν είναι σοβαρά προβλήματα) κι αργότερα το δήλωσα σαν βλάβη στη Δεδδηε.
Σε τηλέφωνο που είχα με τον προϊστάμενο της Δεδδηε μου ανέφερε ότι ο ηλεκτρολόγος μας τον πληροφόρησε ότι δεν είναι βλάβη στις γραμμές αλλά ότι έχουν καεί όλα τα φώτα μαζί κι έτσι η Δεδδηε δεν επισκέφθηκε την Όλυμπο ώστε να κάνει κάποιου είδους αυτοψία.
Εξυπακούεται δε, ότι τα τηλέφωνα που έχω κάνει προς το Δήμο για να δοθεί εντολή να ερθει ο εναερίτης που προσλήφθηκε πρόσφατα, είναι δεκάδες γιατί την τελική εντολή στο που θα πάνε συνεργεία δε τη δίνω ο ίδιος όπως πολλοί νομίζουν. Γιατί, για να λέμε και την αλήθεια, ο ηλεκτρολόγος μας δεν ανεβαίνει σε κολώνες και καλώς το κάνει αφού δεν έχει ούτε άδεια ούτε επίδομα εναερίτη.
Μύλος στην Όλυμπο Καρπάθου, φωτογραφία Γιάννης Νταής
Αλλά βλέπετε, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δε θα ξανασχοληθώ με τα κοινά, ούτε εξυπηρετώ τα προεκλογικά συμφέροντα κανενός, καθώς και το γεγονός ότι άλλοι κάνουν προεκλογικό αγώνα βασιζόμενοι στο να αποτύχω ο ίδιος, δυστυχώς την πληρώνουν οι δημότες της Ολύμπου.
Ελπίζω μόνο εκείνοι που βγάζουν το πρόγραμμα να κινηθούν σύντομα γιατί είναι κρίμα το χωριό που επισκέπτεται το 90% του τουρισμού να είναι στο σκοτάδι.
Νταής Νικόλαος,
Αντιδήμαρχος Β. Καρπάθου
19.7.2023
Καρπαθιακά Νέα