Νίκος Σπανός: "Η τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο"

Νίκος Σπανός: "Η τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο"

Σαν μέλος οικονομικής επιτροπής ( ΟΕ ) με διάφορες δημοτικές αρχές από το 2011 συνεχόμενα , θέλω να πιστεύω ότι έχω αρκετή εμπειρία για να αξιολογήσω κάποιες καταστάσεις.

Στην εποχή covid 19 , που βρισκόμαστε πολλά έχουν αλλάξει πολλά έχουν τροποποιηθεί για το καλύτερο πάντα , εάν όμως τα εργαλεία που μας δίνει κεντρική εξουσία τα χρησιμοποιήσουμε με σύνεση.

Δυστυχώς η ΟΕ της παρούσας δημοτικής αρχής, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λειτουργεί με βάση το έκτακτο και το δια περιφοράς, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας καλώντας μας να μελετήσουμε και να αποφασίσουμε θέματα κόστους από κάποιων χιλιάδων έως κάποιων εκατομμυρίων ευρώ , σε χρονικό περιθώριο μιας μέρας η λίγο περισσότερο.

Όμως η τελευταία συνεδρίαση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο , η πρόσκληση ήρθε στις 11:00 ως έκτακτη συνεδρίαση και μία ώρα αργότερα ήρθε έκτακτο θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση με εισήγηση 121 σελίδων, για ένα θέμα που θα δεσμεύσει τον Δήμο Καρπάθου για 3+1 χρόνια και για ένα ποσό που πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ , με την υποχρέωση να διαβάσουμε να κατανοήσουμε και να ψηφίσουμε σε λιγότερο από μία ώρα ποιο είναι το σωστό και το συμφέρον για τον Δήμο μας.

Όταν τοποθετήθηκα τόσο στην ΟΕ όσο και στο Δημοτικό συμβούλιο παραθέτοντας την άποψή μου , κατηγορήθηκα ότι προσπαθώ ουσιαστικά να κάνω μικροπολιτική και να δυσχεράνω το έργο του δήμου.

 

Έρχομαι και αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δημόσια τοποθέτηση και να αφήσω σε εσάς να αποφασίσετε .


Στόχος μου ήταν είναι και θα είναι πάντα το συμφέρον του δήμου των δημοτών και η ευημερία του νησιού μας.

Νίκος Σπανός

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρπάθου