Κρούει τον κώδωνα και προειδοποιεί ο Δήμαρχος Καρπάθου: Να μη μολύνουμε τις παραλίες μας

Κρούει τον κώδωνα και προειδοποιεί ο Δήμαρχος Καρπάθου: Να μη μολύνουμε τις παραλίες μας

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Καρπάθου γέμισε ένα βυτίο με λίπος από τον στεγανό βόθρο που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο στην πρωτεύουσα του νησιού. “Εδώ και έναν χρόνο έχω ζητήσει από την Περιφέρεια να βγει το υγειονομείο και να προχωρήσει σε ελέγχους όμως μου λένε ότι δεν προλαβαίνουν γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες” είπε στα Καρπαθιακά Νέα ο κ. Νισύριος.

Ο δήμαρχος της Καρπάθου, αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετωπίζει επανέλαβε ειδικά προς εκείνους που έχουν επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα να τοποθετήσουν επιτέλους λιποσυλλέκτες. Αλλά και προς εκείνους που διατηρούν επιχειρήσεις κοντά στις παραλίες του νησιού τόνισε ότι πρέπει να έχουν στεγανούς βόθρους ή βιολογικούς.

“Είναι ανεπίτρεπτο και θα πληρώσουμε τα αποτελέσματα ως νησί. Οι βόθροι πρέπει να είναι στεγανοί ή βιολογικοί, το επαναλαμβάνω από το 2019, όμως κάποιοι δε θέλουν να με ακούσουν”. 

Ο κ. Νισύριος επίσης ανέφερε ότι δεν είναι υποχρέωση του Δήμου η υδροδότηση στα εκτός σχεδίου πόλεως και αυτό πρέπει να γίνεται με τη φροντίδα του ιδιοκτήτη.

5.9.2023

Καρπαθιακά Νέα