Το Οδοιπορικό του Κορονοϊού

Το Οδοιπορικό του Κορονοϊού

γράφει η Χρυσάνθη Αυλωνίτου στη σελίδα της  www.avlonitouchrysanthi..gr

 

Και ξαφνικά ήρθε η απρόσμενη είδηση.. Μπήκα κι εγώ μέσα στους αριθμούς με τους πάσχοντες από Κορονοϊό.

Σεπτέμβριος μήνας, νόμιζα πως είχα ψύξη..φοβερός πονοκέφαλος, δυνατοί μυϊκοί πόνοι, υψηλός πυρετός. Και τώρα τι κάνω; Λες να νόσησα απ τον αδιόρατο μικροοργανισμό που βασανίζει την ανθρωπότητα αυτή την εποχή;

Δεν θέλω να το πιστέψω. Φεύγω με αμηχανία και φόβο για το νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’. Ο υπάλληλος στην  είσοδο με θερμομέτρησε και διαπίστωσε τον υψηλό μου πυρετό. Μου είπε να περάσω. Όμως ο νοσοκόμος δε δέχθηκε να μου κάνει το τεστ διότι ‘είχε τελειώσει η εφημερία του νοσοκομείου’. Φεύγοντας κάνω μια στάση στον ΕΟΔΥ στα Πατήσια αλλά ούτε εκεί με δέχονται διότι ‘δεν έχω κλείσει ραντεβού’. Έπρεπε να βρω εφημερεύον νοσοκομείο.  Φτάνω στο ‘Αττικόν’. Με πολύ μεγάλη δυσκολία, με εξάντληση και μέσα σε πανικό. Εδώ μια τεράστια ουρά περιμένει να κάνει το τεστ. Μου λένε και πάλι το ίδιο παραμύθι ‘δεν έχεις κλείσει ραντεβού’ μα αισθάνομαι πολύ άσχημα, καταρρέω. Ο απόλυτος παραλογισμός! Περιμένω τρέμοντας δύο ολόκληρες ώρες για να γίνει το πολυπόθητο τεστ… Απάντηση δεν πήρα και μετά από δύο ημέρες κάλεσα εγώ στο νοσοκομείο για να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα.

Είμαι θετική στον COVID 19! Την επόμενη μέρα με κάλεσαν απ την Πολιτική προστασία για να καταγράψουν το κρούσμα και εγώ με τη σειρά μου κάλεσα τον ΕΟΔΥ για να λάβω οδηγίες. Ρώτησα τον υπάλληλο  πως πρέπει να κινηθώ για να είμαι συνεπής στην υπηρεσία μου. Ο συγκεκριμένος δεν γνώριζε και μου είπε πως είναι ‘Πυροσβέστης’.

Πόσο αστείο στα αλήθεια!

-Τι πρέπει να κάνω;

Τότε αρχίζει το μαρτύριο..

-Θα επιδεινωθεί η κατάστασή μου;

-Θα βρεθώ σε κάποια ΜΕΘ, ή θα καταλήξω;

– Έχω μολύνει τους γονείς μου και τους οικείους μου;

Μαύρες σκέψεις περνούν απ’ το μυαλό μου..

Προσπαθώ να σκεφτώ λογικά, όμως ο φόβος δεν μου το επιτρέπει..

-Αισθάνομαι σαν μελλοθάνατη.

-Πόσοι σαν κι εμένα περιμένουν στο σπίτι να επιδεινωθεί η κατάστασή τους για να οδηγηθούν σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποια ΜΕΘ.

-Τι κάνει λοιπόν ο ΕΟΔΥ για τα άτομα με COVID;

-Τους  λέει να μετρούν τον πυρετό και να μένουν στο σπίτι μέχρι να βρεθούν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατοι;

Δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση.. παίρνεις τηλέφωνο και ποτέ δεν απαντά.. σε έχει στην αναμονή όλη την ημέρα.. Καμία πληροφορία, καμιά συμβουλή, καμιά οδηγία. Αίολες υποσχέσεις και κούφια λόγια στις τηλεοράσεις. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της πανδημίας; Καθημερινά τρελαίνουν τον κόσμο στα ΜΜΕ λέγοντας πόσοι πέθαναν και πόσοι είναι διασωληνωμένοι.

Πόσοι είναι αβοήθητοι στο σπίτι τους χωρίς γνώση, χωρίς πληροφόρηση, χωρίς ψυχολογική στήριξη περιμένοντας το μοιραίο! Oύτε λόγος δεν γίνεται..

Μετά την πάροδο των 15 ημερών σε εγκλεισμό έπρεπε, για να επιστρέψω στην εργασία μου να κάνω επαναληπτικό τεστ. (Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η Γεύση και η Όσφρηση μου έκαναν να επανέλθουν περισσότερο από ένα μήνα γεγονός που έπρεπε να συνηθίσω και μετά την επιστροφή στην καθημερινότητά μου..)

Κι έτσι αρχίζει ο δεύτερος Γολγοθάς.. Πηγαίνω στο ‘Αττικόν’ όπου  με διώχνουν διότι δεν είχε εφημερία και με στέλνουν στο ‘Θριάσιο’ νοσοκομείο που εφημέρευε. Πηγαίνοντας στο Θριάσιο με ενημερώνουν στην είσοδο ότι δεν με δέχονται για τεστ επαναληπτικό διότι το νοσοκομείο εφημερεύει! Παράλληλα τηλεφωνούσα στον ΕΟΔΥ για να κλείσω ραντεβού για τεστ. Καμία απάντηση! Την επόμενη ημέρα πήγα πάλι στο ‘Αττικόν’ στο γραφείο του καθηγητή Μικροβιολογίας κ. Πουρνάρα όπου τον παρακάλεσα και μου έκανε το τεστ με αποτέλεσμα αρνητικό και τον οποίο Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το τέλος της ταλαιπωρίας μου.

Όταν η αφεντιά των επωνύμων  –και σε προχωρημένη ηλικία ακόμη – κάνει καθημερινά rapid test και τρέχει αμέσως παίρνοντας αντιβιοτικά και αντισώματα προλαμβάνει τον ιό πριν ακόμη περάσει στα κύτταρα (όπως είπε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ στα ΜΜΕ) πως λοιπόν να πεθάνει στις ΜΕΘ;;

Χρυσάνθη Αυλωνίτου
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Δυτικός Τομέας- ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
Μουσικολόγος-Καθηγήτρια Μουσικής- Μουσικός
Υπ. Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών