Ο Δήμαρχος Καρπάθου στην Όλυμπο. Η συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηβασίλη που θα συζητηθεί (VIDEO)

Ο Δήμαρχος Καρπάθου στην Όλυμπο. Η συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηβασίλη που θα συζητηθεί (VIDEO)

Ο κ. Γιάννης Νισύριος βρέθηκε σήμερα Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, μετά από 1,5 χρόνο στην Όλυμπο, σε μια ιδιωτική επίσκεψη με τη σύζυγο του, άναψε ένα κερί στην εκκλησία και μίλησε με τους κατοίκους του χωριού. Ο Γιάννης Χατζηβασίλης δεν έχασε την ευκαιρία και του πήρε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Ο Δήμαρχος Καρπάθου απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε ο Γιάννης και μάλιστα σε μια από αυτές ανέφερε : “Επανήλθαν οι παλιές εποχές πίσω Γιάννη, αυτές που ήταν από χρόνια πολεμάνε να ξαναέρθουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς είμαστε άλλοι άνθρωποι, είμαστε καινούρια γενιά και πρέπει να κρατάμε με ήπιο τόνο τις συνεδριάσεις, γιατί με συννενόηση γίνονται όλα”. 

Ο κος Νισύριος ερωτώμενος για το γιαπί Μουσείο της Ολύμπου ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή που έχει αναλάβει το έργο πληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες, και το έργο θα προχωρήσει και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστικά είπε ότι ελπίζει ακόμη και φέτος να γίνουν τα εγκαίνια του και αναγνώρισε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το 99.9% του τουρισμού της Καρπάθου έρχεται στην Όλυμπο!

Στο θέμα των άσφαλτων, στους δρόμους της Β. Καρπάθου, είπε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι δρόμοι πάνω στα σχέδια. Θα πρέπει οι τεχνικές υπηρεσίες να μελετήσουν το θέμα και να ορίσουν την αγροτική οδοποιία. Αλλά για το θέμα θα πρέπει να γίνει προεργασία από το τοπικό συμβούλιο, ανέφερε ο κ. Νισύριος.

Στην τρίτη ερώτηση του ο Γιάννης Χατζηβασίλης έθιξε το θέμα των δημοτικών συμβουλίων και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Ο διάλογος,  ανέφερε ο Χατζηβασίλης έχει κανόνες, όπως το Ολυμπίτικο γλέντι. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι περίμενε να τον στηρίξουν όλες οι πλευρές για το καλό της Καρπάθου και είπε ότι “από το 2020 έχουν προγραμματιστεί 17 έργα και δεν έχει γίνει κανένα, τώρα τελευταία κάτι πάει να γίνει. Όπως η ανάπλαση στο λιμάνι, το έργο Γιαννόπουλου από το 2014″.

‘Όλοι μαζί πρέπει να πάμε, δεν υπάρχουν αντιπολιτεύσεις, αν φύγω θα κάτσω δίπλα στον δήμαρχο που θα έρθει, αν μου ζητήσει τη βοήθεια μου, δεν θα το αφήσω. Πρέπει να προχωρήσουμε να πάει το νησί μπροστά… Βλέπω τα άλλα μέρη πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα…” ανέφερε ο κ. Νισύριος.

“Εγώ από την αρχή ζήτησα να πάμε όλοι μαζί, έπρεπε όλοι μαζί και η αντιπολίτευση και η συμπολίτευση να γίνει μια ομάδα, το ζητάω ακόμη και τώρα.”  Ο κ. Νισύριος ανέφερε ότι έχει άψογη συνεργασία με όλους τους προηγούμενος δημάρχους της Καρπάθου και στο τέλος της συνέντευξης επέμεινε σε μια παλαιότερη θέση του “Θέλω προτάσεις, να γίνουν προτάσεις και θα κάτσουμε όλοι μαζί, δεν θέλω να κάτσω εκεί αυτοκράτορας  να διατάσσω μόνο. Δεν ήρθε κάτι αυτά τα 2,5 χρόνια που να μην το υπογράψω…. Με όλες τις δυνάμεις μου θα προσπαθήσω να αφήσω κάτι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας”.