Ομοσπονδία Δωδ. Σωματείων: "Ενίσχυση Δωδεκανησίων μουσικών λόγω συνεπειών πανδημίας"

Ομοσπονδία Δωδ. Σωματείων: "Ενίσχυση Δωδεκανησίων μουσικών λόγω συνεπειών πανδημίας"

Η  Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών  Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς έστειλε επιστολή για την  Ενίσχυση Δωδεκανησίων μουσικών λόγω συνεπειών πανδημίας στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Αγαπητέ συμπατριώτη,

Με την επιστολή μας αυτή, επανερχόμαστε στο αίτημα που σου υποβάλαμε  την 4/7/2020,  με το οποίο ζητήσαμε την χρηματοδότηση ηχογραφήσεων  μουσικών παραδόσεων της Δωδεκανήσου και την έκδοση αυτών, συμβάλλοντας σημαντικά στη διάσωση της πολιτιστικής μας παράδοσης και παράλληλα στη στήριξη των μουσικών συμπατριωτών μας, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες της πολύμηνης  διακοπής πραγματοποίησης πολιτιστικών – ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που σε διακρίνει, παρακολουθώντας πρόσφατα και την επισκευή του κτηρίου που θα φιλοξενεί τους συγγενείς ασθενών δίπλα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, θα θέλαμε να προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις το σχετικό αίτημα, που σου ξαναστέλνουμε, ως μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης της διαχρονικής συμβολής των συμπατριωτών μας μουσικών στην διάσωση και στην διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κλείνοντας, σου υπενθυμίζω ότι, όλοι όσο συμμετέχουμε στα διοικητικά συμβούλια των πολιτιστικών φορέων, προσφέρουμε εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας.  Οι πόροι των φορέων είναι οι εισφορές των μελών τους και οι ελάχιστες προσφορές συμπατριωτών. Οι επιχορηγήσεις από την πολιτεία καθώς και οι χορηγίες διαφόρων επιχειρήσεων είναι ανύπαρκτες στην εποχή μας.

Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων, τουλάχιστον για την προσπάθεια που σίγουρα θα κάνεις.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας             

Γιάννης Φραγκούλης                                   Σοφία Ηρακλείδου