Τέλος για φέτος ο ιδιώτης στην καθαριότητα της Καρπάθου;

Τέλος για φέτος ο ιδιώτης στην καθαριότητα της Καρπάθου;

Για δεύτερο καλοκαίρι η προσπάθεια να δοθεί η περισυλλογή απορριμμάτων σε ιδιώτη όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα προχωρήσει.  Πηγές από τον Δήμο Καρπάθου έλεγαν στα Καρπαθιακα Νέα ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, υπήρξε αδικαιόλογητη καθυστέρηση, είχαμε και το θλιβερό σήριαλ των ανώνυμων επιστολών,  με αποτέλεσμα τώρα πια δεν αξίζει να προχωρήσουν σε τρίμηνη σύμβαση με ιδιώτη.

Ο Αύγουστος μέτρα ακόμη 20 μέρες, ο στόλος του Δήμου,  παρά τα προβλήματα, τα καταφέρνει, ενώ οι εργαζόμενοι του Δήμου συνεχίζουν τις φιλότιμες προσπάθειες τους. Με την ελπίδα να μην παρουσιαστούν προβλήματα που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το ήδη λειτουργικό σύστημα.

Πάντως σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι, που τέτοια εποχή δούλευε 1 απορριμματοφόρο, τα πράγματα ομολογουμένως πηγαίνουν πολύ καλύτερα.

Ωστόσο οι καθημερινές βλάβες είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος που έχει αυτή την ώρα το προσωπικό. Αρκετοί δημότες, από όλο το νησί, επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και με το τμήμα περιβάλλοντος και λένε τα προβλήματα και τα παράπονα  τους. Εκεί έχει πέσει το βάρος όλων των προσπαθειών,  μας λένε μέσα από τον Δήμο Καρπάθου, άλλωστε είμαστε στην καρδιά του Αυγούστου κι ελπίζουν εκτός απροόπτου να δώσουν  λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας.

πηγή Καρπαθιακά Νέα