«Ορατότης ΜΗΔΕΝ» στα αυτοδιοικητικά της Καρπάθου

«Ορατότης ΜΗΔΕΝ» στα αυτοδιοικητικά της Καρπάθου

Οι γνωρίζοντες τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνουν τη δική τους εξήγηση στο υποτονικό έως μηδενικό κλίμα που παρατηρείται μέχρι στιγμής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Καρπάθου.

Σύμφωνα με τους ίδιους λοιπόν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από τη μια πλευρά οι ενδιαφερόμενοι κρατούν διπλοκλειδωμένα τα χαρτιά τους με τον φόβο ότι αν εμφανιστούν τώρα θα «καούν». Ωστόσο με κουβέντες, κεράσματα και υποσχέσεις στα καφενεία δε θα πάει μπροστά η Κάρπαθος. Αυτό το γνωρίζουν και τα πολύ μικρά παιδιά!

Από την άλλη οι περισσότερο γνώστες πιστεύουν ότι όσοι βγουν μπροστά  και αναλάβουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με σκληρή πραγματικότητα αφού οι δήμοι, στο σύνολο τους, θα βρεθούν μπροστά σε μια εκτεταμένη κρίση λόγω του ενεργειακού ζητήματος, με αποτέλεσμα οι μελλοντικοί δήμαρχοι να πρέπει να παίζουν στα δάχτυλα τους νόμους και να κινηθούν με απίστευτη ταχύτητα (άραγε για πόσο θα έχουμε τον κ. Γεραπετρίτη;). Βέβαια είναι και κάτι άλλο, ίσως το σοβαρότερο, η εκρηκτική κατάσταση των δημοτικών συμβουλίων, με ευθύνη κυρίως του Προέδρου Δ.Σ. και παλαιού συνεργάτη του δημάρχου, ο οποίος δεν βάζει μέτρο και όριο στις τοποθετήσεις, έχουν δημιουργήθει αισθήματα απαξίωσης στους πιθανούς ενδιαφερόμενους. «Που να πάω να μπλέξω» ακούω συχνά από ανθρώπους που θα ήθελαν να βάλουν πλάτη για το νησί!

Δεν είναι μονάχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. οι δυο παρατάξεις έχουν σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία στα μεγάλα θέματα για να μην αναφέρω την εκκωφαντική σιωπή τους όταν οι κόντρες φτάνουν να τρυπούν τα αυτιά των ακροατών (το Δ.Σ. μεταδίδεται ραδιοφωνικά από το διαδίκτυο). Και τέλος να αναφέρω τον ίδιο τον Δήμαρχο που δεν χτυπά το χέρι στο τραπέζι και δε ξεκαθαρίζει τις ευθύνες. Αυτόν διάλεξε για καπετάνιο η Κάρπαθος!

Όσο για τους όποιος μνηστήρες, το έχουμε ξαναγράψει, πως θα εμφανιστούν στο σκηνικό της Καρπάθου, όταν σε όλα τα μεγάλα θέματα μέχρι σήμερα ήταν κρυμμένοι και ανύπαρκτοι;

Είναι αδήριτη ανάγκη να ξαναδούμε «ενεργούς πολίτες» νέους (και δεν  εννοώ στην ηλικία) που να έχουν ταυτότητα, άποψη και να αγαπούν άδολα τον τόπο. Μόνο μέσα από ξεκαθαρισμένες θέσεις, μαζικότητα και ολοκληρωμένες απαιτήσεις θα βγει κάτι καλό για την Κάρπαθο, που ευτυχώς είναι ευλογημένη από το Θεό και δίχως σπρώξιμο πάει ψηλά μονάχη της!

 

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα

8.12.2022