Ο Ηλ. Παπαηλίας επισκέφθηκε τον υφ. Ναυτιλίας. Ατζέντα 5 θεμάτων για Όλυμπο και Διαφάνι

Ο Ηλ. Παπαηλίας επισκέφθηκε τον υφ. Ναυτιλίας. Ατζέντα 5 θεμάτων για Όλυμπο και Διαφάνι

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΩΣΤΗ ΙΩΑΝ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ε.έ. ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλίας Βασ. Παπαηλίας επισκέφτηκε στο γραφείο του στον Πειραιά τον, εξ Ολύμπου Καρπάθου καταγώμενο εκ μητρός, Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωστή Ιωάν. Κατσαφάδο, στο πλαίσιο συνάντησης που καθορίστηκε με τη μεσολάβηση του Συμβούλου Πολιτισμού του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη.
Τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρπάθου, εκλεγόμενος στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου, Κομνηνός Γεωρ. Σακέλλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Γιώργος Νικ. Διακογεωργίου και άλλοι παράγοντες.
Τα κύρια θέματα τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν του κ. Υφυπουργού στη βάση του κατατεθέντος έγγραφου υπομνήματος (αρ. πρωτ. 1/2022) ήταν τα ακόλουθα:
Η επέκταση του λιμενοβραχίονα του Διαφανιού, γεγονός που θα καταστήσει ευχερέστερη την προσέγγιση των σκαφών της καθιερωμένης ακτοπλοϊκής γραμμής στον συγκεκριμένο προορισμό. Για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη καταρτισμένη σχετική μελέτη, η οποία θα πρέπει να επικαιροποιηθεί με βάση τα ισχύοντα δεδομένα με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου.
Η θεσμοθέτηση του σχεδιαζόμενου Υδατοδρομίου της Καρπάθου στον λιμένα Διαφανίου της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη του νησιού και όχι μόνο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκδοθεί Ομόφωνο Ψήφισμα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου (Πρακτικό αρ. 2/2020, απόφαση α/α 4) και Ομόφωνο Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου (Όλυμπος Καρπάθου, 27/8/2020, Αρ. Πρωτ. 31).
Η Κατασκευή Μαρίνας στον οικισμό Διαφάνι της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου, που θα διευκολύνει αφάνταστα τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό, κλάδο ταχύτατα εξελισσόμενο στη χώρα μας.
Η προώθηση της υπάρχουσας μελέτης χάραξης γραμμής αιγιαλού στον οικισμό Διαφάνι της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου που θα υποβοηθήσει και την προώθηση της επέκτασης του λιμενοβραχίονα του οικισμού.
Τη διάθεση ενός υπερσύγχρονου νέου πλωτού σκάφους νοσηλείας του Λιμενικού Σώματος για τα νησιά Κάρπαθο και Κάσο.

Ο κ. Υφυπουργός υποδέχτηκε με κάθε εγκαρδιότητα τους Ολυμπίτες παράγοντες και υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του στην ικανοποίηση των υποβληθέντων πατριωτικών αιτημάτων.