Ο Κρίθαμος μυρίζει Κάρπαθο και ξεχωρίζει

Ο Κρίθαμος μυρίζει Κάρπαθο και ξεχωρίζει

To Olivemagazine.gr επισκέφτηκε το εστιατόριο Κρίθαμος στο Νέο Ψυχικό, που φέρνει πιάτα με έμπνευση από την Κάρπαθο στο τραπέζι μας και όχι μόνο.

Ο κύριος Στέλιος Κωνσταντινίδης μεγάλωσε στην Αμερική, όπου μετανάστευσε η οικογένειά του από την Κάρπαθο για μια καλύτερη ζωή. Όπως πολλοί Έλληνες ομογενείς, έτσι κι η δική του οικογένεια είχε εστιατόριο κι έτσι από τα 10 του χρόνια o μικρός Στέλιος βοηθούσε τους γονείς του στην κουζίνα και στη σάλα. Μεγαλώνοντας, σπούδασε αλλά συνέχισε να δουλεύει στο χώρο του εστιατορίου γιατί ήταν κάτι που αγαπούσε και που είχε ήδη αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει σαν επάγγελμα.

Στην Ελλάδα ερχόταν κάθε καλοκαίρι για διακοπές και κάθε φορά που έφευγε ένιωθε πως άφηνε πάντα πίσω του ένα κομμάτι της ψυχής του. Έτσι, ένα από αυτά τα αποκαλόκαιρα του ξεριζωμού, αποφάσισε να ακούσει την καρδιά του. Έμεινε στην πατρίδα και για 10 χρόνια περίπου εργάστηκε και γνώρισε την ελληνική αγορά, μέχρι που το 2007 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας τον Κρίθαμο, ένα ελληνικό εστιατόριο, που έδινε έμφαση στην κουζίνα του νησιού του. Ένα οικογενειακό εστιατόριο που συνεχίζει μέχρι σήμερα, 15 χρόνια μετά, να υπηρετεί τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε ο κύριος Στέλιος. Την ελληνική παράδοση, την υψηλή ποιότητα και τον σεβασμό στον πελάτη. Με τη δική του οικογένεια πλέον να βοηθά σε όλα τα πόστα, τον γιο του Μιχαήλ στο σέρβις, την κόρη του Ευδοξία στο ταμείο και τη σύζυγό του Καλλιόπη στην υποδοχή, ο κύριος Στέλιος, χρόνο με το χρόνο, έκανε τον Κρίθαμο, στο Νέο Ψυχικό, σημείο αναφοράς τόσο για επαγγελματίες της περιοχής, όσο και για παρέες, που επιζητούν το καλό φαγητό και τις γεύσεις που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ως τώρα άκουγα πολλούς φίλους από όλη την Αθήνα να έχουν κάνει τον Κρίθαμο μόνιμο στέκι τους είτε για να πάρουν σε πακέτο το μεσημεριανό τους είτε για να βγουν οποιοδήποτε βράδυ είχαν διάθεση για έξοδο. Έτσι, ένα μεσημέρι Κυριακής βρέθηκα και εγώ εκεί…

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr