Ιωάννης Παπαβασίλης: "Νόμιμα το αυτοκίνητο στη Σαρία. Η μελισσοκομία είναι ο λόγος και το έχουμε ανάγκη"

Ιωάννης Παπαβασίλης: "Νόμιμα το αυτοκίνητο στη Σαρία. Η μελισσοκομία είναι ο λόγος και το έχουμε ανάγκη"

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις πληροφορίες που θέλουν αυτοκίνητο να έχει μεταφερθεί με σκάφος και να κινείται στο νησάκι Σαρία επικοινώνησε με τα Καρπαθιακά Νέα ο ιδιοκτήτης του, Ιωάννης Παπαβασίλης κι όπως μας εξήγησε τίποτε δεν έχει γίνει παράνομα.

Υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία και τη δασική υπηρεσία. “Ολοι γνωρίζουν την ύπαρξη του μικρού αυτοκινήτου στην Σαρία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαβασίλης.

Το τζιπάκι κινείται στο μονοπάτι που άνοιξαν με ίδιες δυνάμεις και με μικρές χορηγίες τα αδέλφια Παπαβασίλη για τις ανάγκες των μελισσοκομικών εργασιών τους. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαβασίλης στα Καρπαθιακά Νέα , εκτός από το αυτοκίνητο, στη Σαρία έχουν μεταφέρει κι ενα μικρό τσαπάκι, για τις εργασίες που γίνονται στην επιδιόρθωση του μονοπατιών. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και αυστηρά για τις ανάγκες τις μελισσοκομίας και δεν έχει καμία άλλη χρήση.

Το 2015 ο Γιάννης Παπαβασίλης με το ΜΕΛΙ ΣΑΡΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ “ΤΟ ΘΥΡΙ” έβγαλε θυμαρίσιο μέλι με 94% γυρεόκοκκους θυμαριού. Το 2017 οι Γιάννης και Κώστας Παπαβασίλης με το Αγνό Μέλι Σαρίας – Καρπάθου “Το Παλατιανό” έβγαλαν θυμαρίσιο μέλι με 98%. Όλα αυτά συμβαίνουν στη Σαρία της Β. Καρπάθου. Η μοναδική ποιότητα του Μελιού της Σαρίας έκανε τα αδέλφια Παπαβασίλη να καθαρίσουν το μονοπάτι και να μεταφέρουν το αυτοκίνητο, για να διευκολύνουν τις εργασίες και να βελτιώσουν την παραγωγή τους.

21.9.2022

Καρπαθιακά Νέα