Ο παραλιακός. Τα σκουπίδια, αλλά και η αναστάτωση κατά την άφιξη του πλοίου, στις άμεσες προτεραιότητες του Δημάρχου Καρπάθου

Ο παραλιακός. Τα σκουπίδια, αλλά και η αναστάτωση κατά την άφιξη του πλοίου, στις άμεσες προτεραιότητες του Δημάρχου Καρπάθου

Ένα από τα θέματα που ασχολήθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος είναι και το ζήτημα της απογευματινής άφιξης του πλοίου. Όπως διαπίστωσε ο ίδιος το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 26 Ιουνίου, ο δρόμος είχε κλείσει από τα φορτηγά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα ακόιμη και τα παιδιά που έπαιζαν τριγύρω να κινδυνεύουν.

Χθες το πρωι λοιπόν, ο κ. Νισύριος, αφού ενημερώθηκε και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό στη συνέχεια πρότεινε δυο λύσεις. Τα πλοία να αλλάξουν ώρα άφιξης και να έρχονται μετά τις 21.00 που κλείνουν οι καφετέριες στον παραλιακό ή τα φορτηγά να παραμένουν στο λιμάνι και να φεύγουν αφού κλείσουν τα καταστήματα. Μάλιστα είχε συζητήσεις και με τις μεταφορικές εταιρίες του νησιού και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε για τις όποιες τροποποιήσεις.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα σκουπίδια που μέχρι και χθες άφηναν καταστημετάρχες και ορισμένοι ιδιώτες σε σακούλες στις άκρες του παραλιακού δρόμου. Ο κ. Νισύριος συμφωνεί με τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι αντιδρούν και δεν θέλουν να τα μαζεύουν με το «χέρι». Μάλιστα ο κ. Νισύριος, φρόντισε να ξεκαθαρίσει στα Καρπαθιακά Νέα, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και σε όποιον δε συμμορφωθεί θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Είναι αποφασισμένος να κλείσει την υπόθεση σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα