Φωτίστηκε όλο το χωριό! Παραμονή της Παναγίας στις Μενετές Καρπάθου, 14. 8.2022 (pics)

Φωτίστηκε όλο το χωριό! Παραμονή της Παναγίας στις Μενετές Καρπάθου, 14. 8.2022 (pics)

Με εξαιρετική λαμπρότητα και παρά πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις Μενετές Καρπάθου ο Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός της Παναγίας, 14 Αυγούστου 2022.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβρόσιος, συνεπικουρούμενος από τον  ιερέα των Μενετών π. Μιχαήλ Φράγκο, τον πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Χριστοδουλάκη, εφημέριος Βωλαδος και με τον π. Ιωάννη Νερατζουλη, εφημέριο στην πρωτεύουσα Πηγάδια.

Στους επίσημους διακρίναμε τον δήμαρχο Καρπάθου  Γιάννη Νισυριο με τη σύζυγό του, την Επαρχο Καρπάθου και Κάσου Πόπη Νικολαϊδου, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλειο Υψηλάντη,  τον πρόεδρο ΤΕΕ Δωδεκανήσου πολιτευτή Αντώνη Γιαννικουρη, τον Πρόεδρο Απανταχού Καρπαθίων Δρ Ιωάννη Καραιτιανό με την οικογένεια του, την Φωτεινή Παζαρτζή,  τον καθηγητή Σπύρο Φλογαιτη,  τον κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής Αθηνών Δρ Μάνο Πικουλή,  τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά Δρ Αλέξανδρο Καμαρατο, τον καθηγητή λαογραφίας και διευθυντή του παραρτήματος Ινστιτούτου Καρπάθου Μηνά Αλ. Αλεξιάδη με την οικογένεια του, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μανώλη Καζαμία με τη σύζυγο του, δημοσιογράφο Φωτεινή Καζαμία. Τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Βασιλαράκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη.

Ας μας συγχωρήσουν εκείνοι που δεν καταφέραμε να τους συναντήσουμε για να ευχηθούμε από κοντά τα χρόνια πολλά.

Αυτή η νύχτα, 14 προς 15 Αυγούστου, είναι γλυκιά και πολύ μεγάλη, τα περισσότερα σπίτια του χωριού λαμποκοπούν από μέσα στα αναμμένα φώτα κι πόρτες στέκουν ανοιχτές. Ξημερώνει η πιο λαμπρή μέρα του καλοκαιριού κι εδώ κάτω, σε μια από τις άκρες του Αιγαίου, είναι η Παναγία που φωτίζει τους δρόμους και τους χρόνους όλων των ζωντανών πλασμάτων.

Χρόνια πολλά σε κείνους που δεν κατάφεραν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα Της. Κι εδώ, στις Μενετές Καρπάθου, θα τους περιμένει καρτερικά, άλλωστε μπροστά στην Παναγία ο χρόνος σβήνει, παύει να μετρά.

πηγή Καρπαθιακά Νέα

Ο Νικόλας Παραγιός στην Παναγία των Μενετών

 

φωτογραφία Πωλ Βιτωρούλης, 14.8.2022

 

φωτογραφία Πωλ Βιτωρούλης, 14.8.2022

 

φωτογραφία Πωλ Βιτωρούλης, 14.8.2022

 

 

 

 

πηγή Καρπαθιακά Νέα