Βασίλης Πιπέρης: τηλεφώνησα σε υπουργούς και βουλευτές για να ανάψουν τα φώτα στο αεροδρόμιο

Βασίλης Πιπέρης: τηλεφώνησα σε υπουργούς και βουλευτές για να ανάψουν τα φώτα στο αεροδρόμιο

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Σπόα Καρπάθου, Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος περιέγραψε στον TalkRadio 98.9 και τον Γιώργο Ευγενίδη, την τραγική κατάληξη του 63χρονου ασθενούς ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο της Ρόδου, λόγω «βλάβης» στα φώτα του αεροδρομίου. «Υπάρχει γεννήτρια ασφάλειας , θα έπρεπε να λειτουργήσει αυτόματα εφόσον διαπιστώθηκε η βλάβη» δήλωσε.

«0 63χρονος  υπέστη έμφραγμα και έφτασε πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο της Καρπάθου, όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να διασωληνωθεί, το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε και ήταν σε ετοιμότητα ωστόσο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο από τη στιγμή που ο αεροδιάδρομος  δεν είχε φώτα» είπε ο κ. Πιπέρης.

Όπως είπε ο ασθενής έφτασε στο αεροδρόμιο και περίμενε αρκετή ώρα οι διασώστες του άλλαξαν μπουκάλα οξυγόνου και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο νοσοκομείο της Καρπάθου, «εν τέλει μετά από 4-5 ώρες το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ έφτασε στην Κάρπαθο και μετέφερε τον ασθενή στη Ρόδο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Σπόα Καρπάθου.

Ο κ. Πιπέρης είπε ότι για να ανάψουν τα φώτα του αεροδρομίου τηλεφώνησε ακόμα και σε υπουργούς και βουλευτές προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να σωθεί ο ασθενής. Μάλιστα κάλεσε την ΥΠΑ στην οποία υπάγεται το αεροδρόμιο να απαντήσει για το τι συνέβη και χάθηκε τόσο άδικα μια ανθρώπινη ζωή.

πηγή newpost.gr

φωτογραφία αρχείου

30.12.2023

Καρπαθιακά Νέα