Γιώργος Δήμαρχος. Ποιος είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Καρπάθου

Γιώργος Δήμαρχος. Ποιος είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Καρπάθου

 

Νέος Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Πολιτικής Καρπάθου ορίστηκε από τον Ιωάννη Νισύριο ο Γεώργιος Δήμαρχος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζεται από τους Καρπάθιους και εκλέγεται σταθερά εδώ και 19 χρόνια, μετρά 5 τετραετίες μέσα στο Δήμο!

Οι σπουδές, η γνώση και η επαγγελματική πορεία του, σχεδόν 30 χρόνια εργάστηκε στο Δασονομείο Καρπάθου, αλλά και η οικολογική του συνείδηση, όπως και η ευαισθησία του για το περιβάλλον, κάτι που έχουμε παρακολουθήσει μέσα από πολλές τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι, αν και δεν του δόθηκαν ανάλογες αρμοδιότητες, θα υπηρετήσει με γνώμομα την προστασία για το περιβάλλον, την πανίδα και τη χλωρίδα της Καρπάθου.

Σε μια προσπάθεια να γνωρίσουμε καλύτερα τον νέο Αντιδήμαρχο τα Καρπαθιακά Νέα παρουσιάζουν σύντομο βιογραφικό του.

Ο Γεώργιος Δήμαρχος γεννήθηκε στο Σπόα Καρπάθου στις 16-12-1944.                                                                                                                                                  Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Σπόων και το εξατάξιο Γυμνάσιο Απερείου, Καρπάθου το 1962.
Το 1963 μπήκε και φοίτησε στην  τότε Δασική Σχολή Βυτίνας , Αρκαδίας, από την οποία απεφοίτησε με επιτυχία ως Δασοκόμος και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία μέχρι το 1968 που αποστρατεύτηκε.

Το 1969 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου εργαζόταν και ταυτοχρόνως σπούδαζε στο  C.C Coliege, Cleveland, Ohio, από το οποίο απεφοίτησε με τιμές με πτυχίο στο  Hotel and Motel Management. Στη συνέχεια και αφού εργάστηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων  Holiday Inn σε ανώτερη διοικητική θέση απέκτησε και το δίπλωμα διοίκησης από το  American Hotel and Motel Association.
Την περίοδο αυτή στην Αμερική ειχε και  κοινωνική δράση αφού υπήρξε γραμματέας αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Σποιτών του Κλήβελαντ < Άγιος Γεώργιος>.

To 1978 επέστρεψε στην Ελλάδα , εργάστηκε ως Δ/ντής σε ξενοδοχείο στην Πάρνηθα το 1980-1981 και το 1983 διορίστηκε στη Δασική Υπηρεσία ( Δ/νση Δασών Δωδ/σου, Δασονομείο Καρπάθου) ως Τεχνολόγος Δασοπονίας μέχρι το 2011 που συνταξιοδοτήθηκε.Την τελευταία μάλιστα δεκαετία ήταν Προϊστάμενος του Δασονομείου.

Με τα κοινά άρχισε να ασχολείται από το έτος 2002   που εκλέκτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και έκτοτε εκλέγεται συνερχώς και αδιαλείπτως για πέντε συνεχείς τετραετίες και μέχρι σήμερα. Ως αντιδήμαρχος επελέγη και υπηρέτησε την περίοδο 2011-2014.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δημάρχου και έχει δύο κόρες την Ειρήνη, νοσηλεύτρια-βοηθό χειρουργου και την Θεοχαρούλα Δασοπόνο με μεταπτυχιακές σπουδές.
Σήμερα εξακολουθεί να είναι δημοτικός σύμβουλος.