Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Καρπάθου. Συνιστά προσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Καρπάθου. Συνιστά προσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και της περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Συνεπώς , η Πολιτική Προστασία Δήμου Καρπάθου συνιστάστους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Επίσης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καρπάθου προειδοποιεί τους κατοίκους του νησιού μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αφού προβλέπεται έντονη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες και στην περιοχή μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας -Άμεσης βοήθειας:
698 580 5609
(κ. Ιωάννη Σακελλιάδη, Προϊστάμενο Τμήμα Περιβάλλοντος Δ. Καρπάθου).
Εκ της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου