Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ επέστρεψε και έδεσε Κάρπαθο! Το Λιμενικό Ταμείο θα φροντίσει επιτέλους τον φωτισμό μετά από το σημερινό;

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ επέστρεψε και έδεσε Κάρπαθο! Το Λιμενικό Ταμείο θα φροντίσει επιτέλους τον φωτισμό μετά από το σημερινό;

Τελικά το ΠΡΕΒΕΛΗΣ έκανε στροφή και επέστρεψε στα Πηγάδια Καρπάθου, αποβίβασε τους ταλαιπωρημένους από Ρόδο επιβάτες και πήρε περίπου 55-60 ανθρώπους από την Κάρπαθο!

Το σημερινό, δεύτερο επεισόδιο με το πλοίο της άγονης γραμμής άνοιξε τις πληγές που πρόχειρα είχαν επουλωθεί όταν άνοιξαν πριν λίγες ημέρες, με την ματαίωση του διαγωνισμού για το “γρήγορο” πλοίο 2ης κατηγορίας. Οι Καρπάθιοι αν και δύσκολα ξεσηκώνονται αυτή τη φορά δεν άντεξαν και διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα, τόσο μέσα στο πλοίο όσο και έξω στην προβλήτα. Και οι διαμαρτυρίες τους έφεραν αποτέλεσμα αφού κατάφεραν να το κάνουν να στρίψει και να επιστρέψει στα Πηγάδια ενώ είχε πάρει ρότα για την Κάσο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι το Λιμενικό Ταμείο Νοτίου Δωδεκανήσου, το οποίο είναι το μοναδικό υπεύθυνο για τον φωτισμό της χερσαίας ζώνης των Πηγαδίων δεν έχει ακόμη προβεί στις επιδιορθώσεις που χρειάζεται παρόλο που από την αρχή του 2022 έχει συμπεριλάβει στον Προϋπολογισμό του , κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων του Δήμου , το απαραίτητο πόσο .
Πρέπει να τονίσουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο κινείται με αστραπιαίους ρυθμούς όταν πρόκειται να παρατείνει μισθώσεις σε ιδιώτες και κυριολεκτικά με ρυθμούς χελώνας όταν πρόκειται για θέματα ασφαλείας όπως αυτό του φωτισμού .

6.11.2022

Καρπαθιακά Νέα