Τελευταία στιγμή φώναξαν ηλεκτρολόγο κ έτσι γύρισε το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Τελευταία στιγμή φώναξαν ηλεκτρολόγο κ έτσι γύρισε το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Πολλές είναι οι απορίες για τη απογευματινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή το ΠΡΕΒΕΛΗΣ στον λιμένα της Καρπάθου. Όπως επίσημα μάθαμε από το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος, τα φώτα δεν άναψαν διότι υπήρχε βλάβη, μάλιστα όπως μας ανέφεραν, έφταιγε η κακοκαιρία! Μετά την αποχώρηση του πλοίου, το οποίο δεν έδεσε στο σκοτεινό λιμάνι για λόγους ασφαλείας, ειδοποιήθηκε ηλεκτρολόγος, ο οποίος ταχύτατα έδωσε λύση στο πρόβλημα και τα φώτα στο λιμάνι άναψαν. Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ επέστρεψε και με ασφάλεια αποβίβασε και στη συνέχεια επιβίβασε επιβάτες και οχήματα.

Ας κρατήσουμε ότι είχε προγραμματισμένη άφιξη στις 17.40 και τελικά έδεσε στις 19.10 στα Πηγάδια, αφού ήδη είχε απομακρυνθεί από την Κάρπαθο και είχε πάρει κατεύθυνση την Κάσο.

Αυτά σύμφωνα με επίσημες πηγές, ωστόσο όπως μαθαίνουμε από ανεπιβεβαίωτες πηγές της Καρπάθου, το Λιμεναρχείο γνώριζε για το πρόβλημα και είχε ειδοποιήσει νωρίτερα το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, που είναι υπεύθυνο για τον φωτισμό του λιμανιού των Πηγαδίων Καρπάθου. Όμως, άγνωστο το γιατί, δεν είχε προχωρήσει εγκαίρως την επιδιόρθωση της συγκεκριμένης βλάβης. Από πλευράς του Δήμου Καρπάθου έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και υπάρχουν πιέσεις προς το Λιμενικό Ταμείο ώστε να φροντίσει το συγκεκριμένο ζήτημα που είναι στον φετινό προυπολογισμό του.

Το επεισόδιο του ΠΡΕΒΕΛΗΣ στο λιμάνι της Καρπάθου έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία που πέρασαν οι επιβάτες που μπήκαν στο πλοίο από την Ρόδο!

Τι είχε συμβεί το πρωι στη Ρόδο, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρεθύμνου 06, για απώλεια της αριστερής άγκυρας κατά την προσέγγισή του στον λιμένα του Ακαντιά Ρόδου, προερχόμενο από το λιμένα Χάλκης με 137 επιβάτες, 27 Ι/Χ, 12 Φ/Γ και 9 Δ/Κ.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ακαντιά Ρόδου, όπου αποβίβασε όλους τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισή της προαναφερόμενης βεβαίωσης, επετράπη ο απόπλους του πλοίου και απέπλευσε με ασφάλεια για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Ηρακλείου, Ανάφης, Θήρας και Πειραιά.

6.11.2022

Καρπαθιακά Νέα