Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασ. Παπαοικονόμου στα Καρπαθιακά Νέα για τα «σβηστά φώτα στην προβλήτα του λιμανιού»
Η χθεσινή περιπέτεια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, στο λιμάνι της Καρπάθου, με τα σβηστά φώτα στην προβλήτα και το πλοίο να μη δένει για λόγους ασφαλείας, έφερε έντονη γκρίνια και αμφισβήτηση στην κοινωνία της Καρπάθου, με το Λιμενικό Ταμείο να μπαίνει πρώτο στο στόχαστρο.
Τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Βασίλη Παπαοικονόμου, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πράγματι υπήρξε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο ηλεκτρολόγος που στείλαμε έλυσε το πρόβλημα και άναψε κανονικά τα φώτα χθες το πρωι, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανέφερε ο κ. Παπαοικονόμου, «τα φώτα και πάλι δεν άναψαν ωστόσο δεν μας ειδοποίησε νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα. Μάθαμε ότι το πλοίο δεν έδεσε και την ίδια στιγμή έτρεξε ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος ο οποίος άμεσα φρόντισε την βλάβη, τα φώτα άναψαν και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι».
Τον ρωτήσαμε αν στις δυο προηγούμενες προσεγγίσεις του πλοίου ο φωτισμός της προβλήτας λειτουργούσε, όμως ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν είχε κάποια ενημέρωση για κάποιο θέμα. Επίσης να αναφέρουμε ότι στις προηγούμενες προσεγγίσεις η ώρα δεν είχε αλλάξει και ακόμη υπήρχε επαρκής απογευματινός φωτισμός.
Επίσης, επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις επιδιορθώσεις στον φωτισμό του λιμανιού των Πηγαδίων και με δεδομένο ότι στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου έχουν προβλεφθεί οι ανάλογες εργασίες, ρωτήσαμε τον κ. Παπαοικονόμου εαν υπάρχει καθυστέρηση, όπως υποστηρίζουν κύκλοι από τον Δήμο Καρπάθου.
Ο κ. Παπαοικονόμου δεν άφησε περιθώρια, «καμιά καθυστέρηση, πρόκειται για ένα έργο της τάξης των 100.000 ευρώ. Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα για απευθείας αναθέσεις σε ποσά πάνω από 20.000 ευρώ, Συνεπώς στην περίπτωση του φωτισμό της προβλήτας στα Πηγάδια ακολουθούμε τις διαδικασίες που προβλέπουν οι δημόσιοι διαγωνισμοί. Το έργο και βέβαια θα γίνει αλλά στην ώρα του».
7.11.2022
Καρπαθιακά Νέα