Η Θεατρική Ομάδα Καρπάθου τα κατάφερε! Ο Δήμος Καρπάθου θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του;

Η Θεατρική Ομάδα Καρπάθου τα κατάφερε! Ο Δήμος Καρπάθου θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του;

Όπου υπάρχει μεράκι κι αγάπη γίνονται θαύματα! Κι αυτό αποδεικνύεται από την προσπάθεια που κάνει η Θεατρική Ομάδα της Καρπάθου για την αποκατάσταση της αίθουσας τελετών στο πρώην δημοτικό σχολείο Μενετών. 

Στις 21 Νοεμβρίου η Θεατρική Ομάδα είχε αναφέρει σε ανάρτηση της:

“Ξεκινήσαμε δειλά πέρυσι τις προσωπικές εργασίες..αλλά ο Προεδρός μας ,ο Παναγιώτης Μαγιάφης έπεσε από την σκάλα με αποτέλεσμα να σπάσει σε πολλά σημεία το χέρι του και να βάλει λάμες. Οι εργασίες σταμάτησαν, όμως ευτυχώς βρέθηκε ο Χώρος στο Κονάκι και έτσι μπορέσαμε να ανεβάσουμε το περσινό μας έργο “Ο ΚΟΥΝΕΝΕΣ”. Ευχαριστούμε πολύ γι αυτό ….αλλά δυστυχώς ο συγκεκριμένος χώρος αν και υπεροχος ,δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για μεγάλες και απαιτητικές παραγωγές…όπως η φετινή μας.

Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να πάμε Μενετές..

Όπως όμως βλέπετε στισ φωτογραφίες ο χώρος πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου…..και γι αυτό χρειάζονται χρήματα και υλικά.
Οι γυψοσανίδες κατέβηκαν μεν, αλλά πρέπει να πληρώσουμε γι αυτό, πρέπει να φτιαχτούν τα ηλεκτρολογικά, να περάσουμε καινούργιες γραμμές, να βαφτεί, να μπει γυψοσανίδα πίσω από την σκηνή διότι έχει πολλά προβλήματα ο τοίχος ,να βάλουμε κουρτίνες, και να διαμορφώσουμε και τον χώρο στα παρασκήνια.
Εμείς διατιθέμεθα να προσφέρουμε τις εργασίες μας και τον χρόνο μας…αλλά χρειάζονται και ειδικοί.
Γι αυτό σας θερμοπαρακαλούμε ανταποκριθείτε στο αίτημά μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε τον δικό μας χώρο”.
Από τότε πολλοί συμπατριώτες μας, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί, στάθηκαν και βοήθησαν οικονομικά για την αποκατάσταση της αίθουσας και σήμερα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2022 όλα δείχνουν ότι η αποκατάσταση του κτηρίου δεν ήταν όνειρο. Η Θεατρική ομάδα Καρπάθου τα κατάφερε!
Μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε η θεατρική Ομάδα Καρπάθου πριν τις εργασίες αποκατάστασης

Η απορία, η οποία δεν γίνεται να μην εκφραστεί, έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του Δήμου Καρπάθου. Ενός Δήμου, που αφού κατέστρεψε το εσωτερικό του πρώην δημοτικού σχολείου Μενετών, τοποθετώντας άχρηστες γυψοσανίδες, το εγκατέλειψε  στην τύχη του. Και σήμερα εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του! Η μικρή κοινωνία παρακολουθεί απογοητευμένη, ενώ η τοπική κοινότητα έχει βάλει το ζήτημα στις άμεσες προτεραιότητες αφού το ιστορικό κτήριο είναι σε κίνδυνο.

Τι περιμένει ο Δήμος Καρπάθου για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών, εσωτερικά και εξωτερικά και στη ολική μεταμόρφωση του κτηρίου; Μπορεί ο εθελοντισμός και η αλληλεγύη να αντικαταστήσει τις δεδομένες υποχρεώσεις του Δήμου;

19.12.2022

Καρπαθιακά Νέα