Ένα γευστικό ταξίδι στην Κάρπαθο ξεδιπλώθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού η πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού μέσω παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, κερασμάτων, video προβολής και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση HORECA 2023.
Στο πλαίσιο της υπογραφής των Τοπικών Συμφώνων με τους εκπροσώπους των νησιών, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Άρης Σουλούνιας, αφού τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Ελληνικού Πρωινού, ανέφερε ότι τα νέα Τοπικά Πρότυπα, που προέκυψαν μετά από τετράμηνη συνεργασία για την καταγραφή των σχετικών γαστρονομικών χαρτοφυλακίων, αποτελούν τον πρεσβευτή της μοναδικότητας της τοπικής τους γαστρονομίας ενώ, με την υπογραφή των νέων Συμφώνων το «Ελληνικό Πρωινό» περνά στη επόμενη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «περνάμε σε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας για το Πρόγραμμα. Στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε την ταυτότητα και την εικόνα του, ώστε να γίνει ένα δελεαστικό «προϊόν – εμπειρία» για την τουριστική αγορά με στόχο να προσδώσει υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων ξενοδόχων».